A introdus cardul dar… nimic, n-a iesit nimic. „Stiu ca am un milion de dolari pe „card”, s-a plans Clinton. Ceea ce nu stia Clinton, „convertit” recent la functia de cetatean de rand, era faptul ca pentru a scoate bani trebuie sa introduci pin-ul.
In septembrie, José María Aznar va debuta ca profesor la Georgetown, cea mai veche universitate catolica din SUA, situata in Washington, unde preda deja Rodrigo Rato, directorul Fondului Monetar International. Functia pe care o va ocupa Aznar va fi aceea de profesor asistent la catedra de practici de conducere globala, unde va sustine doua seminarii pe semestru pe teme de politica europeana contemporana si relatii transatlantice.
Totusi, activitatea academica nu este foarte obisnuita in randul fostilor sefi de executiv, mai inclinati catre sustinerea unor conferinte sau oferirea de consiliere unor fundatii si firme particulare, treburi care genereaza mai multe venituri. In acest sens, din punctul de vedere al rentabilitatii, se detaseaza fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov, care a ajuns chiar sa-si patenteze pata de pe frunte. Copyright-ul privind semnul sau din nastere i-a fost acordat la inceputul acestui an dupa ce Gorbaciov a dat in judecata o firma de vodca pentru ca utiliza acest “semn prezidential” pe etichetele produselor sale. Acum, daca vor sa-l mai foloseasca, trebuie sa plateasca, lucru care – foarte probabil – se va intampla, data fiind popularitatea de care continua sa se bucure “Gorbi”.
Mai putin popular era premierul britanic John Major si totusi retragerea sa de pe scena politica a fost marcata de un scandal cat se poate de popular. In 2002, Edwina Currie a dezvaluit ca a avut o relatie amoroasa si extraconjugala cu Major timp de patru ani. Dupa ce ca lui Major aparitiile in public nu-i faceau nici o placere, scandalul cu Currie l-a facut pe fostul premier sa se tina si mai departe de lumina reflectoarelor. Este clar ca fostii lideri nu vor sa vada prin ziare amanunte despre viata lor particulara, cel mult cateva picanterii bine alese pot aparea in cartile de memorii scrise de ei, pentru mai multa siguranta in selectarea informatiilor. Cu atat mai mult cu cat aceasta activitate, scrierea memoriilor, a devenit o adevarata obligatie de cand Churchill i-a dedicat 25 de volume!

 
 

Urmărește-ne pe Google News