Vaporașul, care a fost achiziționat de Consiliul Județean Caraș-Severin, are o capacitate de 50 de locuri, iar turiștii care aleg să se plimbe pe Dunăre cu nava au parte de priveliști de vis.
Prețul unui bilet este de 40 de lei, iar o călătorie durează aproape două ore și jumătate.
Mihai Almăjan, administratorul navei, a declarat pentru pressalert.ro că sunt programate curse regulate în fiecare sâmbătă și duminică, pentru orele 13.00 și 16.00, dar grupurile organizate pot solicita curse și în timpul săptămânii. De asemenea, nava poate fi închiriată în schimbul sumei de 550 de lei pe oră.
“Se pleacă de la Portul Moldova Veche și se face turul Ostrovului. De obicei, se merge prima dată pe partea românească și se întoarce pe partea sârbească, în funcție de cum simt marinarii că este vremea. Urmează Podul de Fier – stânca Babacaia – Cetatea Golubăț. Returul, pe partea cealaltă a Ostrovului, unde este posibil să fie văzuți cai sălbăticiți. Nu putem acosta pe insulă, deocamdată, sperăm ca Primăria Moldova Nouă să achiziționeze un ponton mai solid, să putem acosta și acolo. Atunci se poate face și o oprire de 30 de minute și turiștii să viziteze insula Ostrov. Mai avem varianta către Baziaș – Delta Nerei, dar mai puțin am avut turiști interesați pentru zona respectivă”, a explicat, pentru sursa citată, Mihai Almăjan.
Administratorul navei Baziaș 1 spune că, în această vară, vor fi organizate și curse către Serbia, la Veliko Gradiște, costul biletului fiind de aproximativ 50 de lei.
Turiștii se pot și caza în Serbia, urmând să se întoarcă tot cu vaporașul după o zi, două, în funcție de preferințe.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro