Cullen Hoback a împletit indicii și vechi, și noi în documentarul „Money Electric: The Bitcoin Mystery”. Cu acestea, îl confruntă pe Peter Todd. „Ei bine, da, sunt Satoshi Nakamoto”, este răspunsul lui Todd când este pus în fața dovezilor lui Cullen.

Peter Todd afirmă în documentarul HBO „Money Electric: The Bitcoin Mystery”,regizat de Cullen Hoback, că el este Satoshi. Sursa foto: captură platforma X

Răspunsul nu i-a mulțumit însă pe cei care aleargă după această enigmă – a fondatorului Bitcoin. Personaj vechi în lumea criptomonedelor, Peter Todd este recunoscut că putea afirma acest lucru din solidaritate cu adevăratul Satoshi Nakamoto și cu cererea acestuia de a rămâne anonim.

Când a spus adevărul Peter Todd? Când a afirmat că el este Satoshi sau când a dezmințit?

Mai mult, Politico susține că într-un e-mail către CoinDesk înainte de lansarea documentarului, Todd a negat că ar fi creatorul Bitcoin: „Desigur că nu sunt Satoshi”.

Dacă răspunsul lui Todd de la finalul documentarului va fi acceptat de comunitatea Bitcoin, misterul din jurul fondatorului va înceta după un deceniu de speculații cu privire la identitatea persoanei care a generat o nebunie globală de miliarde de dolari pentru monedele digitale: o manie care a împins frontierele finanțelor, dar a permis, de asemenea, fraudă pe scară largă și alte activități ilicite.

Todd este cunoscut în această lume ca un dezvoltator de bază al monedei Bitcoin. De asemenea, se știe că este unul dintre puținii oameni care au comunicat cu „Satoshi” înainte de dispariția sa de pe forumurile cripto în 2010. Cu toate astea, deși numele lui are greutate, nu a fost privit niciodată de comunitate ca fiind Satoshi.

„Este unul dintre cei mai importanți jucători de Bitcoin, din perspectivă tehnică”, a spus partenerul fondator al Castle Island Ventures, Nic Carter, care a adăugat că îl cunoaște pe Todd din 2017. „În general, oamenii consideră părerile sale despre Bitcoin ca fiind foarte importante.”

Absolvent al Ontario College of Art and Design din Toronto, în vârstă de 39 de ani, Todd ar fi împlinit 23 de ani atunci când a apărut celebra „carte albă”, care a prezentat pentru prima dată viziunea pentru sistemul monetar descentralizat.

Conexiunile lui Peter Todd cu lumea criptomonedelor a început la 15 ani

Todd a spus anterior într-un podcast că avea aproximativ 15 ani când a început să comunice pentru prima dată cu cripto-influenceri cheie, cunoscuți sub numele de cypherpunks.

„În investigații ca acestea, criminalistica digitală te poate duce doar atât de departe; sunt ca o busolă”, a spus Hoback pentru Politico înainte de difuzarea documentarului. „Răspunsurile reale pot fi găsite doar offline.”

„Teoria jocurilor lui Todd este nivelul următor”, a spus Hoback. „Gândiți-vă doar, înainte de lansare: el este în trailer, există un grup de pariuri de milioane de dolari, sute de mii de tweeturi despre film și nu am văzut pe nimeni sugerând această posibilitate. Este un geniu dat naibii.”

Nu sunt mulți care susțin această ipoteză, cel puțin momentan. Jameson Lopp, un cofondator al companiei Bitcoin Casa, a postat pe X că „oriunde ar fi Satoshi, îmi place să cred că râd la această ultimă rundă de prostie”.

Carter a spus că este sigur că Todd nu este Nakamoto, în parte din cauza cunoștințelor profunde pe care creatorul Bitcoin ar fi trebuit să le aibă despre criptografie și sistemele digitale de numerar.

„Nu există un mister mai mare în istorie”, a spus el mai târziu despre identitatea lui Satoshi, despre care se crede că deține o cantitate masivă de jetoane Bitcoin. „Faptul că Satoshi a reușit asta cu succes – este într-adevăr magic. Personal sper să nu aflăm niciodată cine este Satoshi.”

Urmărește-ne pe Google News