Dincolo de subiectivismul micului hotelier, există şi întâmplări cu turiştii români, desprinse parcă din filme cu nea Mărin sau mai rău.
În urmă cu câţiva ani, angajaţii unui hotel de 4 stele din Mamaia au descoperit turişti care încercau să economisească bani cumpărând cârnaţi pe care îi depozitau în şifonier, fiindcă în altă parte nu găsiseră loc. Descoperirea a fost făcută de o femeie de serviciu, intrată în camera de hotel, şi care, intrigată de mirosul ce răzbătea din şifonier, l-a deschis. Pe cuierele din şifonier atârnau cârnaţi afumaţi!
Nici sezonul estival 2013 nu se lasă mai prejos! Un cuplu venit la un hotel de două stele în sudul litoralului şi-a cumpărat ouă, iar pentru că nu a găsit în unitatea de cazare un aragaz s-au apucat să le prăjească pe fierul de călcat.
„N-au ce face! Nu sunt sănătoşi la cap. Au prăjit ouă cu ajutorul fierului de călcat. Păi ce om sănătos face aşa ceva? Când mi-a spus fata de la recepţie ce au făcut îmi venea să mă duc peste ei” a povestit proprietarul hotelului.
Deşi numărul de turişti a crescut simţitor faţă de anul trecut, comercianţii de pe litoral se plâng că vânzările sunt mult mai reduse ca anul trecut.
„Vânzarea este la jumătate faţă de anul trecut. Turiştii se uită şi la 50 de bani când cumpără o îngheţată. Cele mai cumpărate produse sunt berea la doză de 3 lei, apa şi îngheţata – cele mai ieftine sortimente”, a afirmat un comerciant din Satul de Vacanţă.
Foto: replicaonline.ro