Problemele lui Lucy Dawson au început în urmă cu patru ani, când acuza migrene severe și se simțea deprimată. „Prietenii mei și familia au spus că a fost o transformare șocantă, parcă nu mai eram eu”, își amintește Lucy.

Ea a avut mai multe episoade maniacale. Cel mai grav: și-a distrus camera de acasă, apoi a început să râdă, ulterior să plângă, să țipe și să se automutileze.

Părinții s-au grăbit s-o ducă la spital. Pe drum, ea a vrut să sară din mașină în mers. La Urgențe, a rupt toate perdelele. Apoi a fost internată la secția de psihiatrie.

Acolo i s-a administrat un cocktail de medicamente psihotrope. Starea ei a continuat să se înrăutățească însă, nedumerind medicii.

Lucy ajunsese doar o umbră. Ochii ei, în fotografiile cu ea pe patul de spital, priveau în gol. Era deznădăjduită.

„Părinților li s-a spus că voi muri”

„Părinții mei au crezut că m-au pierdut. Li s-a spus că voi muri”, a declarat Lucy Mae Dawson, într-un interviu pentru tabloidul The Sun.

Chiar în ziua în care împlinea 21 de ani, doctorii au decis s-o supună unei terapii cu electroșocuri.

Diagnosticul corect a venit abia după trei luni: Lucy Dawson nu suferea de o boală psihiatrică, ci de encefalită, o inflamație a creierului, afecțiune mai puțin frecventă, însă severă.

Dacă nu este tratată, encefalita poate duce la convulsii, modificări de comportament și chiar deces.

Lucy Dawson își amintește: „Puteam vorbi din ce în ce mai puțin și, la un moment dat, nu m-am putut mișca deloc”.

Cum a ajuns în baston și scuzele spitalului

La un moment dat, tânăra a avut o criză atât de violentă, încât a căzut din pat și s-a ars la piciorul stâng atingând un radiator. Rana a fost atât de adâncă, încât i-a fost afectat un nerv, fiind nevoită și azi să se ajute de o orteză și de un baston când merge.

Directorul medical de la Lincolnshire Partnership NHS Foundation Trust, dr. Amanta Dave, a admis diagnosticul greșit. „Ne pare rău pentru orice tratament care a fost sub standardele noastre și pentru efectele pe care le-a avut acest lucru asupra lui Lucy și a familiei sale. Ne-am angajat să oferim
pacientului îngrijire sigură, de înaltă calitate și am realizat un proces robust de investigație internă”.

De la scaunul cu rotile la manechin care promovează persoanele cu dizabilități în industria modei

În cele din urmă, Lucy a avut parte de un final fericit. Externată anul trecut, de Crăciun, și cu tratamentul corect urmat, Lucy își revine, încet, încet. A reînvățat să meargă, după ce, inițial, a folosit un scaun cu rotile.

Între timp, a obținut și o diplomă universitară.

Apoi, a fost remarcată și recrutată de o agenție, Zebedee Model Management.

Astăzi, Lucy lucrează cu normă întreagă ca manechin și luptă pentru vizibilitatea persoanelor cu dizabilități în industria modei.

Foto: Facebook

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

 
 

Urmărește-ne pe Google News