Nu fură bani, ci îi câștigă, nu distribuie „viruși”, ci îi caută. De fapt, el „sparge” sistemele companiilor și le găsește vulnerabilități. Munca sa a fost răsplătită cu un milion de dolari, anul trecut.

Acesta, care este online sub pseudonimul try_to_hack, a intrat pe platforma de bug bounty HackerOne, în 2015, iar acum este unul dintre hackerii cei mai de succes de pe această platformă.

Anul trecut, Santiago a raportat 1.600 de bug-uri la diferite produse de la companii precum Twitter sau Verizon, potrivit tech.newstatesman.com.

Santiago Lopez susține că a învățat singur cum să găsească bug-uri și vulnerabilități, doar citind articole de pe internet și urmărind diverse videoclipuri.

El a început să caute bug-uri și să primească recompense pentru asta atât în programe publice, cât și programe private finanțate de companii. A început cu bug-uri mici și cu recompense de 50 de dolari. Cea mai mare recompensă pe care a primit-o a fost una de 9.000 de dolari, pentru o vulnerabilitate de tip Server Side Requeste Forgery, scrie playtech.ro.

„Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de fericit sunt să devin primul hacker care a ajuns la acest nivel. Sunt foarte mândru că munca mea este recunoscută. Nu doar pentru că primesc bani, ci pentru că munca mea crește siguranța serviciilor și a produselor oferite de companii”, a spus el.

Santiago-Lopez, un hacker argentinian de 19 ani (FOTO – HackerOne)

Într-un interviu acordat NS Tech, anul trecut, Lopez a dezvăluit că și-a cumpărat o casă și o mașină, de când s-a alăturat platformei, dar când a fost întrebat de planurile sale pe termen lung, nu a fost foarte sigur de. A spus că ar putea rămâne în Argentina și să câștige „bani buni” sau „poate merge la muncă pentru o companie din San Francisco”.

Hacking-ul etic a devenit o carieră populară în rândul dezvoltatorilor, în ultimii ani, companiile oferind plăți semnificative celor care găsesc vulnerabilități în software-ul lor.

Ultimul raport anual al lui HackerOne arată că 19 milioane de dolari au fost plătite, anul trecut, aproape la fel de mult ca în ultimii șase ani la un loc.

„Percepția hackerilor se schimbă. Având în vedere frecvența atacurilor cibernetice, companiile și organizațiile guvernamentale își dau seama că, pentru a se proteja online, au nevoie de o armată de indivizi cu înaltă calificare și creativi de partea lor: hackerii. Pe măsură ce mai multe organizații îmbrățișează comunitatea hackerilor, clienții și cetățenii devin mai siguri”, a declarat directorul comunității HackerOne, Luke Tucker.

FOTO – Pixabay.com


Citește și… DIICOT l-a audiat pe falsul medic ginecolog de la Spitalul Ilfov după ce a aflat că a recoltat celule stem de nou născuți într-un studiu finanțat de compania elvețiană Nestle!


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News