Tragedia de la fabrica de cașcaval a fost catalogată un accident colectiv de muncă, iar ITM Botoșani a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările care au condus la acest deznodământ.
„Se pare că unul dintre angajați a intrat în fosă. Din cauza gazelor emanate, se pare că a și decedat. Celelalte trei victime au intrat, la rândul lor în fosă, în ideea de a-l salva pe cel intrat prima dată. Fiind un accident colectiv de muncă, cercetarea va fi preluată de un inspector din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a explicat Daniela Lozneanu, directorul ITM Botoşani.
Ultimul care a intrat în bazin a fost Radu Tudose, de 57 de ani, patronul fabricii, care a încercat să își salveze angajații.
Presa locală relatează faptul că acesta nu a ținut cont de avertismentele care veneau din zona birourilor, inclusiv soţia lui l-a sfătuit să nu intre în bazin.
Când au văzut că niciunul dintre cei patru nu a mai putut ieși la suprafață, angajații fabricii au dat alarma la 112.
În fosă au fost găsite cantități mari de amoniac și acid sulfuric
Conform primelor analize, efectuate de salvatori, cu aparatură specifică, în interiorul fosei adânci de şapte metri, în care au căzut cei patru bărbaţi, au fost găsite mari cantități de amoniac și acid sulfuric.
Patru bărbaţi au murit duminică, 23 iunie, intoxicați cu gaze toxice, după ce au intrat într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de caşcaval din localitatea Ibăneşti, judeţul Botoşani. Printre victime, se numără și Radu Tudose, directorul fabricii de lactate, care a decedat la spital.
Victimele au fost scoase din bazin de pompieri şi preluate de echipajele medicale aflate la faţa locului.
Una dintre victime era conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Pentru ceilalți trei bărbați, găsiți în stop cardio-respirator, s-au inițiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare.
Unul dintre ei a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost preluat de elicopterul SMURD. Doi bărbați au fost declaraţi decedaţi la fața locului. La câteva ore de la tragedie, au decedat, la spital, și celelalte două victime.
Vezi subiectele la proba la română la Evaluare Naţională 2024, iar de la ora 13.00, rezolvarea subiectelor la română – Evaluare Naţională 2024!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Tinel.strat • 25.06.2024, 08:16
Orice spatiu inchis dintr-un bazin/ incapere mai ales sub nivelul solului poate acumula gaze din fermentare sau pur si simplu...de exemplu un garaj fara ventilatie, e foarte usor sa se intample, ar fi bine ca la cea mai mica banuiala, misos sau ameteala cand intri intr-un bazin sau canal, sa te opresti, trebuie multa prudenta plus educatia detectoarelor...in Italia, Portugalia, Spania nu deschizi un canal daca nu ai detector...pur si simplu nici macar nu iti pui problema sa intri intr-un spatiu de risc fara sa pornesti mai intai detectorul...la noi mai e mult pana departe...educatie minima, minte putina, de popor latin.
seaman651 • 24.06.2024, 20:12
Cati au murit si prin beciurile proprii din cauza monoxidului de carbon... Cazuri mediatizate si care se intampla in continuare pentru ca lumea nu stie ce se poate intampla si pentru cat absolut toti considera ca lor nu li se poate intampla... Cati au murit recent pentru ca au folosit in casa, la copii solutii pentru oi? Credeti ca a invatat cineva ceva? Cati oameni mor zilnic pe sosele? Credeti ca invata cineva ceva?
gigiladrea • 24.06.2024, 20:37
seaman651 • 24.06.2024, 20:12
Cati au murit si prin beciurile proprii din cauza monoxidului de carbon... Cazuri mediatizate si care se intampla in continuare pentru ca lumea nu stie ce se poate intampla si pentru cat absolut toti considera ca lor nu li se poate intampla... Cati au murit recent pentru ca au folosit in casa, la copii solutii pentru oi? Credeti ca a invatat cineva ceva? Cati oameni mor zilnic pe sosele? Credeti ca invata cineva ceva?
asa este dar aici era o firma serioasa cu un patron de succes de care eram cu totii mandri si de la care aveam pretentii mult mai mari decat de la un om obisnuit patronul ar fi trebuit sa aiba cel putin cele mai elementare notiuni de protectia muncii de la un specialist dupa o discutie simpla sau pur si simplu citind legislatia aplicabila dar adevarul este ca a ales sa ignore asta si s-a ajuns la tragedia asta platita atat de scump
Lucaluca • 24.06.2024, 16:45
Rudele celor 3 decedați , trebuie să ceară despăgubiri enorme firmei , pentru neglijență. Așa se întâmplă când patronul ține la bani....