Salman Abedi, un tânăr în vârstă de 23 de ani, este autorul atacului din Manchester, în urma căruia 22 de persoane au fost ucise. Acesta a reușit să intre cu o bombă pe Manchester Arena, unde s-a detonat la finalul concertului susținut de Ariana Grande. La o zi după tragedia, încep să apară întrebări legate de cum a reușit Salman Abedi să intre neverificat pe Manchster Arena.

În mod normal, la astfel de evenimente, echipele de securitate au rolul de a verifica fiecare persoană care vrea să intre în incintă, pentru ca acestea să nu intre cu obiecte interzise. Se pare că acest lucru nu s-a întâmplat luni seară, la concertul Arianei Grande, iar Salman Abedi a pătruns pe stadion fără să fie verificat.

Marți, la o zi după atentat, cei care au asistat la concert s-au plâns de proastele măsuri de securitate de pe Manchester Arena. Aceștia au acuzat echipele de la securitate că erau mai preocupate să verifice ca oamenii să nu aibă cu ei sticle cu apă și nu au verificat dacă aceștia au asupra lor obiecte interzise (arme).

Cu toate acestea, potrivit The Daily Beast, una dintre persoanele însărcinate să verifice spectatorii, ar fi reușit să îl împiedice pe atacator să pătrundă pe arena principală a stadionului și, astfel, salvând numeroase vieți.

Acuzațiile însă au continuat. O femeie care a asistat luna trecută la un concert susținut de Ed Sheeran pe același stadion s-a plâns de proastele măsuri de protecție. Aceasta a relatat că la intrarea pe stadion doar i s-a verificat valabilitatea biletului, nu și geanta. „Odată intrați, am cumpărat o sticlă de vin. Au scos dopul și l-au păstrat, pentru a nu-l folosi ca să rănim pe cineva, doar nu au verificat să nu ai vreo armă sau bombă în geantă”, a spus aceasta, potrivit Daily Mail.

Cel puțin 22 oameni au murit și 59 au fost răniți, în urma unor explozii care au avut loc luni seara, la finalul unui concert susținut de Ariana Grande pe Manchester Arena, cea mai mare sală de concerte acoperită din Europa. Atacul, considerat unul terorist, cel mai probabil de tip kamikaze, a avut loc în foaierul clădirii. Medicii care au intervenit la fața locului au descris starea victimelor, cei mai mulți tineri și adolescenți, ca fiind loviți de șrapnel. Acesta este cel mai sângeros atac din Marea Britanie după acela din 7 iulie 2005, când 52 de persoane au murit după ce o serie de explozii a lovit sistemul de transport din Londra.

SUMAR

 

Urmărește-ne pe Google News