Aceasta a dat detalii despre modul în care în cazul lui Bogdan Drăghici nu s-a decis interdicția de a se apropia de fiica sa.
”Ideea este următoarea: nu știu dacă este deontologic să vă spun foarte multe din dosar. Dar, pentru a se acorda un ordin de protecție, trebuie să existe temeiuri legale. Acolo era deja o hotărâre definitivă de divorț în care se prevedea exclusivitate pentru mamă și stabilirea domiciliului la mamă. Având acea hotărâre, ea trebuia să fie pusă în executare, Lucru care trebuia făcut de un executor judecătoresc. Din cauza asta nu era necesar un ordin de restricție. Următorul termen este în data de 9 septembrie”, a spus avocata.
„Din punctul meu de vedere, vom câștiga și la apel. Nu poți câștiga cu o măsură temporară de restricție. În justiție poți să mergi pe mai multe căi, important e să mergi pe cea cu care poți câștiga. Eu, ca să câștig, am pus faptele în drept”.
Avocat Silvia Barbu
Conflict mai vechi
Avocata lui Bogdan Drăghici spune că este un conflict de lungă durată între cei doi foști soți.
”Au fost aduse acuzații tot precum cele din dosarul de azi, respectiv punerea în pericol a minorului, dar nu au fost aduse probe. Din păcate, sunt niște părinți unde este vorba de o dispută de lungă durată și nu știu dacă vreunul dintre ei acționează în interesul superior al minorului”, a mai spus avocata.
„În acel moment, fiica lor era la domnul Drăghici, dar nu știu dacă între timp mandatul judecătoresc a fost executat (sentința definitivă privind luarea fetei de la tată – n.r.)”.
Avocat Silvia Drăghici
Acuzat că și-a violat fiica vitregă
Avocata lui Bogdan Drăghici spune că nu are nicio legătură cu dosarul în care Bogdan Drăghici a fost reținut pentru suspiciunea că și-a violat fiica vitregă, ci doar cu cazul în care îl reprezintă pe acesta referitor la ordinul de protecție.
Acuzația de viol vine la o lună și jumătate după ce instanța a pronunțat divorțul cerut de Helen Drăghici, decizie care nu este definitivă, dar este executorie.
Soția lui Bogdan Drăghici, Helen, a cerut divorțul în noiembrie 2016, după 8 ani de căsnicie. După 2 ani și 6 luni, pe 2 iulie 2019, Judecătoria Sector 5 a dispus desfacerea căsătoriei ”din culpă comună”.
Judecătorul a decis ca fiica celor doi să fie încredințată exclusiv mamei, iar domiciliul să fie permanent la aceasta.
Bogdan Drăghici trebuie să plătească pentru fiica încredințată mamei o pensie de întreținere de 25% din salariul său net lunar, până când aceasta devine majoră.
Decizia Judecătoriei Sectorului 5 nu este definitivă și poate fi contestată în 30 de zile de la comunicare.
Helen Drăghici a formulat, la 14 zile după pronunțarea divorțului, pe 18 iulie 2019, o cerere pentru emiterea unui ordin de protecție, pentru ca Bogdan Drăghici să nu se mai poată apropia de fiica lor.
Cererea, formulată tot la Judecătoria Sectorului 5, s-a judecat pe 22 iulie, fiind respinsă de instanță pe motiv că este „neîntemeiată”. Helen Drăghici a contestat-o două zile mai târziu, la Tribunalul București.
Pentru că a primit termen abia pe 20 septembrie, Helen Drăghici a cerut să i se acorde un termen mai scurt, motivând că solicitarea trebuie judecată urgent, având în vedere pericolul pentru fiica sa. Instanța i-a respins solicitarea și a menținut data judecării în septembrie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro