74% dintre angajaţi susţin că nu mai vor să lucreze în aceleaşi condiţii în care o făceau înainte de pandemia de COVID-19, arată noul studiu.

Aproape 4 din 10 angajaţi (39%) şi-ar dori să lase în urmă programul de lucru 9:00-17:00, iar procentul crește la 44% în cazul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani.

De asemenea, aproape o treime dintre angajaţi (32%) vor ca săptămâna de lucru să nu mai fie de cinci zile, ci de patru.

Beneficiile muncii de acasă pe care angajaţii le-ar dori să le păstreze

Aproape jumătate dintre angajaţi (47%) consideră că cel mai mare avantaj al muncii de acasă îl reprezintă timpul petrecut cu familia. 41% dintre ei susţin că un alt avantaj este cel de economisire a banilor.

32%

dintre angajați consideră munca la distanță unul dintre cele mai mari beneficii din pandemie.

”Ne confruntăm cu un moment definitoriu și foarte interesant. Este clar că această pandemie a accelerat transformarea digitală și a accentuat îmbinarea vieții noastre profesionale cu cea personală”, spune Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky.

”Vedem că angajații folosesc tehnologia pentru a-și crea un nou viitor și preiau conducerea în adoptarea schimbărilor, în căutarea unei mai mari libertăți și a flexibilității. Companiile au acum misiunea de a adapta și remodela locul de muncă modern, făcându-l mai productiv, mai sustenabil și mai maleabil”, explică oficialul companiei.

Sondajul comandat de Kaspersky a fost realizat în octombrie pe 8.076 de angajați ai companiilor mici și mijlocii (firme cu 10 – 250 de angajați) în Brazilia, Belgia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Malaezia, Mexic, Olanda, Rusia, Spania, Africa de Sud, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA.

Urmărește-ne pe Google News