Astfel, Hong Kong nu a mai raportat infecții cu coronavirus în ultimele două săptămâni, după ce la sfârșitul lunii februarie fusese lovit de al doilea val de COVID-19.

Însă, în urma unor măsuri ferme și eficiente luate de autorități, dar și cu sprijinul populației, care a conștientizat pericolul, numărul de cazuri a fost în continuă scădere în Hong Kong, ajungând acum să nu mai fie raportat niciun caz de 14 zile.

Guvernul a întreprins acțiuni rapide și agresive pentru a stopa al doilea val importat; a interzis nerezidenților să intre în oraș, a împiedicat călătorii să tranziteze prin aeroportul orașului și a pus în aplicare măsuri stricte de carantină și testare la toate sosirile în oraș, indiferent de origine. Cei aflați în carantină acasă au primit brățări electronice pentru a-și urmări locația.

De asemenea, Guvernul a implementat și alte restricții, precum interzicerea vânzărilor de alcool în baruri și închiderea tuturor sălile de sport și a instalațiilor sportive.

Multe restaurante și cafenele închise; cei care au rămas deschiși au trebuit să micșoreze capacitatea locurilor pentru a crește distanța dintre clienți sau să pună bariere fizice între mese.

Acum, acest succes repurtat de Hong Kong în fața a două “valuri” succesive de coronavirus este o lecție oferită orașelor aglomerate din întreaga lume, care caută acum să relaxeze restricțiile de circulație.

În total, Hong Kong a înregistrat doar 15 cazuri noi începând cu 20 aprilie, toate fiind persoane cu istoric de călătorie recent.

Aceasta aduce totalul orașului la 1.041 de cazuri și patru decese. Dintre aceste cazuri totale, 900 de pacienți s-au recuperat și au fost eliberați din spital.

Coronavirusul a apărut pentru prima dată în China continentală în decembrie și a ajuns în Hong Kong pe 24 ianuarie. Hong Kong a închis granițele și a început distanțarea socială la doar o săptămână după înregistrarea primului său caz.

Acum, această perioadă de trei luni de lucru de la domiciliu, închiderea afacerilor și suspendarea serviciilor a adus o lovitură masivă atât economiei orașului, cât și sănătății mintale și bunăstării oamenilor.

În acest moment, în Hong Kong oamenii se gândesc la o revenire la viața normală, cea pe care au avut-o înainte de pandemia de coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News