Tot mai mulţi copii sunt răniţi de obiectele cu care se joacă şi sute de jucării sunt retrase de pe piaţă din cauza faptului că reprezintă un pericol pentru viaţa micuţilor. E bine să observaţi cu atenţie recomandările de vârstă atunci când vă decideţi să achiziţionaţi noi jucării pentru copil.
Producătorii sunt obligaţi prin lege să pună etichete de avertizare pe jucăriile compuse din părţi mai mici, dar majoritatea celor neetichetate se pot rupe în multe bucăţi. Asiguraţi-vă că produsele au înscris marcajul de conformitate CE.
Jucăriile cu bile, baloanele şi cuburile mici prezintă risc de asfixiere pentru copiii de trei ani sau mai mici.
La fel de periculoase sunt şi jucăriile care au colţuri ascuţite, care pot produce tăieturi.
Jucăriile cu propulsie de tip darts trebuie evitate, pentru că pot produce leziuni oculare.
Cele electrice trebuie utilizate doar de copiii cu vârsta de 8 ani sau mai mari.
Atenţie şi la jucăriile fabricate din plastic moale, care conţin substanţe chimice numite ftalaţi, ce pot afecta rinichii.
Lada cu jucării poate reprezenta şi ea un pericol. Asiguraţi-vă că are un suport pentru capac, astfel încât acesta să nu-l lovească pe copil. Nu trebuie să aibă un sistem de închidere automat, astfel încât copilul să rămână blocat înăuntru.

Nu veţi da greş niciodată cu:

Maimuţoi din pluş, jucării de construcţie (Lego), jocuri de şah, role, patine, schiuri, jocuri de perspicacitate, cărţi de colorat, maşinuţe din plastic, muzicuţă, chitară, acordeon etc.
SUPEROFERTĂ! Intră acum pe shop.libertatea.ro şi cumpără, la un preţ excepţional, cartea «Biblia pe înţelesul copiilor»!

La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!
 

Urmărește-ne pe Google News