Poţi reduce nota de plată cu ajutorul bateriilor sanitare moderne, care “ştiu” să economisească apa. Îţi prezentăm cele mai eficiente variante.
1. Să fie dotată cu senzor…
Bateriile cu senzor reduc consumul cu până la 70%: apa curge doar atât timp cât ţii mâinile în zona pe care o identifică senzorul. De îndată ce ţi-ai retras mâinile, jetul se opreşte automat.
2. … sau cu temporizator
Bateriile cu funcţia temporizare sunt reglate astfel încât apa să curgă un anumit număr de secunde din momentul în care ai deschis robinetul.
3. Să regleze uşor debitul
Ca să îţi permită să reglezi rapid şi cu maximă fineţe debitul apei, bateria trebuie să aibă un unghi de manevrare a mânerului cât mai mare, de 90-125 de grade.
4. Să reziste la fluctuaţiile mari de presiune
Ca să nu ai surprize neplăcute când eşti plecat(ă) de acasă, ai nevoie de o baterie cu racorduri rezistente, care nu riscă să se defecteze şi să producă o inundaţie când se înregistrează fluctuaţii mari de presiune.
5. Să aibă termostat
Fixând termostatul la o anumită temperatură, nu mai risipeşti apa, lăsând-o să curgă până când obţii combinaţia dorită între cea rece şi cea caldă. În plus, temperatura setată rămâne constantă, indiferent de fluctuaţiile din reţea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News