Căpșune

Cele mai savuroase căpșune nu sunt cele mari. Acestea sunt mai apoase și lipsite de aromă față de cele mici, parfumate, colorate în roșu viu, puțin strălucitoare și cu frunzele foarte verzi (fără frunze galbene sau uscate). Uită-te și la semințe. Dacă sunt rare și înfipte adânc e un semn bun.

Pepene roșu

 

Alege pepenele care are o pată galbenă, care indică că pepenele a crescut cum trebuie la soare. Pata indică locul unde a fost pus pe sol. Lovește-l cu degetul. Dacă scoate un sunet grav, este greu și dens e bun. Dacă ai făcut și dop, alege-l pe cel care este roșu intens și cu miezul tare. Orificiile din zona sâmburilor nu trebuie să fie prea adânci.

 

Avocado

Da, avocado este un fruct, nu o legumă! Nu este ușor de ales, dar dacă nu e bine copt îl mai poți lăsa. Este un fruct care se culege crud și se coace pe parcurs. Important este să aibă coaja netedă, strălucitoare, fără pete. Apasă în zona din jurul codiței. Dacă este moale e bine. Dacă vei scoate codița sau căpăcelul ar trebui să găsești dedesubt culoarea galbenă. Dacă e maro, e prea copt, dacă e verde, e crud. Nu îl lua pe cel prea copt. Zonele maro sunt amare. Mai bine ia unul crud pe care îl poți lăsa la copt. Pune-l într-o pungă de plastic cu  o banană. Închide-o ermetic. Dimineața avocado va fi bun de mâncat, datorită etilenei pe care o degajă banana. Mai poți lăsa avocado alături de un măr sau o roșie, într-un ziar. De seara până dimineața va fi copt. Dacă ai mai multe, pe cele crude le poți lăsa, pur și simplu, în bucătărie timp de 3-4 zile.

Ananas

Pentru a știi dacă ananasul este copt există mai mult metode. Cea mai bună este să încerci să desfaci o frunză. Dacă se desprinde ușor, este suculent și copt. Dacă e greu să o scoți, nu lua ananasul că e crud!

Papaya

Este un fruct exotic mai puțin cunoscut. Pentru a știi dacă este copt, apasă-l cu degetul. Dacă este moale dar nu se afundă degetul prea tare, e bun. Evită-le pe cele cu pete negre, nu sunt un semn bun.

 

Smochine

Cele proaspete nu se găsesc prea des în magazine pentru simplul motiv că sunt fragile și nu rezistă mai mult de două zile. Alege-le pe cele ferme, dar nu foarte tare. Nu le lua pe cele ridate.

Portocale

Uită-te cu atenție la coajă. Dacă este foarte colorată, strălucitoare, netedă și fermă ai făcut o alegere bună. Valabil și pentru lămâi. Și aceasta trebuie să aibă o granulație  mică, să fie strălucitoare și să aibă o culoare vie, dar coaja să fie fină. Dacă le cântărești în mână, trebuie să fie grele. Dacă vei încerca să iei pedunculul de unde a fos prinsă și iese greu, atunci ai făcut o bună alegere și vor avea un gust bun.

 

 

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News