Într-o postare pe pagina de Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a precizat ce investiții s-au făcut.

„Evoluția este una spectaculoasă. De la spitalul pe care guvernarea PD-L a vrut să-l închidă în urmă cu aproape 15 ani, astăzi, grație investițiilor majore realizate de Consiliul Județean Galați, Spitalul Orășenesc din Târgu Bujor este cel mai modern spital orășenesc din țară. Saltul obținut la acreditare este remarcabil: de la gradul 6 și sub 50% indicatori realizați la gradul 2 și aproape 94% parametri îndepliniți. Mai mult, spitalul se numără acum printre primele la nivel național dintre toate unitățile medicale care au trecut prin acest proces complex de acreditare, dovedind că și un spital orășenesc poate fi un model de succes”, a precizat Fotea, care a adăugat că investițiile nu se vor opri aici: „În România, nu există niciun spital cu gradul I de acreditare”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Dintre cele peste 50 de spitale orășenești acreditate în România, unitatea medicală din Târgu Bujor se află pe primul loc, cu aproape 94% indicatori îndepliniți. În urma unei evaluări riguroase, acest spital a obținut gradul II de acreditare.

Consiliul Județean Galați pus la dispoziția medicilor un microbuz modern și gratuit pentru transportul acestora, le decontează chiria pentru cazare și, în plus, le acordă un stimulent lunar de 300-400 de euro.

Investițiile făcute cu fonduri europene, secția nouă de terapie, secția nouă de pediatrie și un ambulatoriu, plus dotarea cu aparatură ultra-performantă, au convins medicii să vină să profeseze în unitatea medicală de la Târgu Bujor, din nordul județului Galați.

FOTO: Facebook/Costel Fotea

Urmărește-ne pe Google News