Agapakis și Tolaas au luat microbi de la mai mulți oameni și i-a adăugat în lapte pentru a crea brânză microbială umană. Ideea din spatele acestui proiect este că brânza poate fi creată după contactul cu microbul Lactobacillus, care se găsește și pe pielea umană. Acesta transformă zahărul de lapte în acid și îl face să se coaguleze.
”Ideea a fost să recunoaștem cum ne scârbim, apoi să ne gândim la ce ne dezgustă și să trecem de acest lucru. De ce sumtem mult mai inconfortabili cu bacteria de pe corpurile noastre decât cu bacteria din brânză?”, a declarat Agapakis, potrivit site-ului beautifuldecay.com.
”Cele mai miroasitoare brânzeturi conțin bacterii apropiate de bacteria care produce mirosul de transpirație la oameni. Ar putea cunoașterea și toleranța despre culturile bacteriale în mâncărurile noastre să ne mărească toleranța despre bacteriile de pe corpurile noastre? Cum biologia sintetică se va schimba cu o mai bună înțelegere a modului în care speciile de bacterie funcționează împreună în natură, spre deosebire de culturile pure ale laboratorului?”, a mai spus Agapakis.
Cercetătorii au reușit să creeze, pe lângă brânză, o cremă din ADN-ul lui Elvis Presley și un iaurt, iar toate aceste produse lactate au fost expuse în 2014 la Dublin, în Irlanda.