Cel mai mare restaurant subacvatic din Norvegia a fost introdus
de revista Time Magazine pe lista celor mai impresionante locații din lume în
2019.

„Under”, care s-a deschis în martie, este primul restaurant
subacvatic din Europa. Proiectat de Snøhetta, restaurantul este așezat pe
jumătate scufundat în mare și are ziduri groase de aproape un metru, concepute
pentru a rezista valurilor puternice din această zonă.

Restaurantul este situat în cel mai sudic punct al
Norvegiei, în satul Båly din regiunea Lindesnes, scrie Business Insider.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Structura lungă de 33,5 metri seamănă cu un tub de beton
care se află pe jumătate la suprafață și jumătate în apă, sprijinindu-se pe
fundul mării la o adâncime de 5 metri.

”Under” are trei niveluri care împreună au o suprafață de
aproape 500 de metri pătrați.

Oaspeții de la ”Under” pot privi viața marină printr-o fereastră panoramică lată de 11 metri și înaltă de 4 metri. Pe fundul mării a fost creat un sistem de iluminat care le permite celor aflați înăuntru să vadă sub apă indiferent de condițiile meteorologice.

 
 

Urmărește-ne pe Google News