Direcția Națională Anticorupție a cerut joi, pentru a doua oară în doi ani, ridicarea imunității fostului ministru PSD al sănătății, Florian Dorel Bodog. Acesta e acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri după ce ar fi semnat pontajul unei angajate fictive, care lucra, de fapt, la Oradea, nu la București.
În 2019, Senatul, având o majoritate controlată de PSD, a votat pentru menținerea imunității celui care a preluat portofoliul de la Vlad Voiculescu și a fost succedat de Sorina Pintea.
Apărea că preda informatică medicală în Oradea, dar că este și în București
Ca ministru, bihoreanul a avut trei consiliere din Oradea: Ana Maria Ciobanu (angajată din 17.01.2017 cu jumătate de normă), Olivia Andreea Baciu (angajată din 08.02.2017 cu jumătate de normă) şi Dochiana Sabina Bejan (angajată din 15.03.2017 cu normă întreagă).
Cea de-a doua apărea că predă Informatică Medicală și Biostatistică în orarul Facultății de Medicină din Oradea de la ora 14 la 19, dar figura prezentă și în București, la cabinetul ministrului Bodog.
Libertatea a publicat, în 2019, foile de pontaj semnate de Florian Bodog, în care apărea și Olivia Andreea Baciu.
„Sunt nevinovat”
„Există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că demnitarul ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract”, se arată în solicitarea DNA.
Azi, fostul ministru a punctat, pentru Libertatea, că este „nevinovat, nu am nicio problemă”. Fostul ministru a susținut acum doi ani, declarație oferită la Digi 24, că a lucrat cu Olivia Baciu telefonic şi pe WhatsApp.
Bodog a fost ministru al sănătății din ianuarie 2017 în ianuarie 2018 în guvernele conduse de Sorin Grindeanu și Mihai Tudose. A plecat odată cu ultimul.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro