În bucătărie, chef-ul de la Castel, care găteşte pentru familia regală, exclusiv la Săvârşin, de 15 ani, a pregătit deja curcanul pentru îmbălsămare. Pasărea va fi servită în ziua de Crăciun, laolaltă cu alte bunătăţi. În lipsa regelui si a reginei, anul acesta, altetele lor regale au poftit şi au cerut să mănânce pasăre de curte umplută cu portocale şi piure de castane cu sos de pâine. „Curcanul este crescut ECO și o să-l gătesc pentru seara de ajun, în cuptor, cu rozmarin, cimbru, cu portocala, cu salvie și prune uscate și învelit în bacon. La garnitura avem legume, morcov, țelina, păstârnac și un pireu de castane, varză de Bruxelles și sos de pâine. Meniul a fost ales împreună cu principele şi cu principesa moştenitoare, care au preferat, de această dată, curcanul. Totuşi, în ziua de Crăciun, pe masa princiară se vor găsi și bucate tradiționale, a declarat Viorica Călin, bucătăreasa castelului. Masa va fi servită în Castel, desigur, în salonul oficial al casei regale, de la Săvârşin. Locaţia a fost decorată, anul acesta, cu elemente inspirate din culoarea focului. Şemineul completează discret, cu lumina sa caldă, căminul familiei regale şi implicit alegerile principesei Margareta, care a decis ca masa să fie împodobită şi cu figurine din cupru, confecţionate de localnici.