Poliția a transmis că, în afara raidului aerian de luni, 21 martie, au fost și lovituri de artilerie. Cel puțin 15 case au fost distruse, sunt civili morți și răniți, însă nu a fost anunțat un număr al victimelor.

Tornado-S este cel mai puternic lansator de proiectile reactive din Federația Rusă, având calibrul de 300 de milimetri și rază de acțiune de înaltă precizie de 200 de kilometri.

De ce este un oraș strategic

Avdiivka, 17 kilometri nord de Doneţk, este un oraș-strategic fiindcă găzduieşte cea mai mare uzină de producere de cocs din Europa. Oraşul, aproximativ 37.000 de locuitori, reprezintă un important punct strategic şi economic atât pentru Kiev, cât şi pentru administraţia separatistă din Doneţk.

La începutul conflictului militar din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie 2014, Avdiivka s-a aflat pentru scurt timp sub controlul forţelor separatiste. Trupele proguvernamentale au reuşit să-l elibereze pe 21 iulie 2014.

Ulterior, în ciuda unor armistiții, aproximativ 60 de încălcări ale încetării focului aveau loc zilnic în zonă.

Războiul pe scară largă în Ucraina a fost declanșat de președintele rus Vladimir Putin pe 24 februarie, la trei zile după desfășurarea de trupe în Donețk și Luhansk, cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, pe care care le-a recunoscut ca fiind independente.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Urmărește-ne pe Google News