Astăzi, permisul de conducere este un card micuț, unde sunt trecute toate datele esențiale despre soferul respectiv. Însă, cu ani în urmă, în era comunistă, permisul de conducere arăta total diferit. Nici vorbă de un simplu card, ci era ditamai carnetul, cu multe file și cu diverse specificații.
De asemenea, în acele timpuri existau și permis de conducere pentru biciclete.

În România, permisul de conducere a apărut pentru prima oară în anul 1859 și în acea perioadă, acesta permitea conducerea trăsurilor pe drumurile publice. De atunci, lucrurile au evoluat foarte mult, la fel și formatul permisului auto, care a suferit nenumărate modificări, până a ajuns să fie tipărit într-o formă foarte simplă și ușor de păstrat, în anul 1995.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Dacă vă aduceți aminte de buletinele vechi, în același mod erau realizate și permisele de conducere. Având un format asemănător cu cel al unei cărți în miniatură, permisul de conducere avea și o copertă foarte colorată, de obicei roșie, neagră sau maronie.

Imagini cu permise de conducere din epoca comunistă au fost făcute publice pe o rețea de socializare de un internaut pe nume Uwe Brossner.


Citește și: FOTO EXCLUSIV| Impresarul care a rupt-o în bătaie pe Alexandra Stan s-a făcut băiat cuminte. Ipostaza în care a fost surprins Marcel Prodan în public


 

Urmărește-ne pe Google News