“Pentru cei care cred că sunt nemuritori și continuă să iasă în parc fără să acorde atenție ordinului de a rămâne acasă, acestea sunt radiografiile unui băiat de 28 de ani, intubat la Terapie Intensivă în spitalul meu, pentru #coronavirus. Indiciu: plămânii sunt negri, albul este pneumonie”, a scris medicul pe Twitter. Prima fotografie este în a 12-a zi de boală a tânărului, a doua îi înfățișează plămânii în a 15-a zi de la infectarea cu noul coronavirus, arată Digi24.
Situația este dramatică în Spania în privința cazurilor de COVID-19, înregistrându-se până în acest moment 3.647 de îmbolnăviri. Italia este în fața Spaniei în acest top nedorit, cu 7.503 decese. Spania, cu o populație de circa 46 de milioane de locuitori (mai mică decât a Italiei, care are 60 de milioane de locuitori), a depășit deja China la numărul de decese cauzate de coronavirus, în numai trei săptămâni.
Doar organele sănătoase pot susține
plămânii afectați de coronavirus
Un medic specialist român a confirmat concluziile pneumologului spaniol. Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București, a explicat forma gravă a bolii prezentă și în cazul unei persoane tinere.
“E vorba de sindrom de depresie respiratorie acută, este forma severă de pneumonie, care necesită intubație, ventilație mecanică. Din păcate, răspunsul este da, atât de repede și de dramatic li se întâmplă nu numai bătrânilor, ci și tinerilor, tuturor”, a spus Beatrice Mahler, la Digi24.
“Vârsta poate să fie un avantaj în sensul că poate să ajute să depășim acel moment, dacă suntem într-o secție de terapie intensivă, suntem ventilați mecanic, pentru că toate celelalte organe se presupune că sunt sănătoase și pot să susțină momentul critic prin care trece organismul. De aceea, rata de mortalitate este mai mare la cei vârstnici, pentru că boala apare pe un organism bolnav, cu o inimă care are probleme, un ficat bolnav, și atunci depășirea momentului este critică”, a explicat pneumologul.