„Nicio pensie nu scade! O mai spunem o dată ca să fim siguri că s-a înțeles: Nicio pensie nu scade! În rest, rămâne cum am stabilit – peste 3,8 milioane de pensii vor crește”, se arată pe pagina de Facebook a ministerului condus de Simona Bucura Oprescu.

Documentul care va ajunge în cutiile poștale precizează că pensia nu scade, „chiar dacă în decizia de recalculare care v-a fost transmisă recent a rezultat o valoare mai mică decât ultima pensie pe care aţi primit-o în luna august 2024” și că „în această situaţie, veţi primi în continuare pensia mai mare, respectiv cea pe care aţi primit-o anterior recalculării”.

De asemenea, se specifică faptul că niciun pensionar nu va avea o pensie mai mică de 1.281 de lei: „În cazul în care beneficiați de indemnizaţia socială pentru pensionari, iar în decizia de recalculare a rezultat o valoare mai mică de 1.281 de lei, cât reprezintă valoarea acestei indemnizaţii, veţi primi în continuare suma de 1.281 de lei”.

Așa arată scrisoarea semnată de ministrul Muncii și de șeful Casei de Pensii care va ajunge în septembrie la cutia poștală a pensionarilor. Foto: Ministerul Muncii

Demersul vine după ce premierul Marcel Ciolacu a cerut miercurea trecută, pe 21 august, ministrului Muncii şi preşedintelui Casei de Pensii, Daniel Baciu, să trimită tuturor pensionarilor un document oficial prin care să fie anunțați că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade.

O zi mai târziu, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a dat asigurări, într-o conferință de presă, că nicio pensie nu va scădea în urma procesului de recalculare a pensiilor demarată de Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

În schimb, Asociaţia Nevăzătorilor din România a susținut că noua lege a pensiilor „aduce prejudicii majore persoanelor cu dizabilităţi vizuale” și că pensiile sunt acum între 60% și 80% mai mici, motiv pentru care vor organiza „ample manifestaţii de protest” în a doua jumătate a lunii septembrie, în fața sediului Guvernului.

Urmărește-ne pe Google News