Judeţul Galaţi a fost cel mai afectat de inundaţiile provocate de ploile abundente aduse de ciclonul Boris, fiind afectate aproximativ 6.000 de gospodării din 26 de localităţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Georgică Onofreiasa, a declarat pentru Libertatea că sâmbătă, 14 septembrie, a fost ridicată o tabără mobilă pentru sinistraţii afectați de inundațiile din Galați și Vaslui în localitatea Gura Bohotin.

Potrivit acestuia, tabăra are o capacitate de 100 de locuri, fiind amplasată pe terenul de sport din curtea școlii. ”La acest moment nu sunt persoane sinistrate în tabără”, a adăugat reprezentantul ISU Iași.

Bilanțul celor decedați în urma inundațiilor din Galați a ajuns la 7, au anunțat luni, 16 septembrie, IGSU și DSU.

Hidrologii au anunțat marți un cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi, până miercuri, la ora 12.00.

Premierul PSD Marcel Ciolacu a decis luni, 16 septembrie, ca starea de alertă să fie instituită în județele Galaţi şi Vaslui pentru reparaţii la casele distruse de inundații, la drumuri și la poduri. De asemenea, șeful Executivului a anunțat că fiecare familie afectată de inundațiile din ultimele zile va beneficia de un ajutor de urgență de maximum 10.000 de lei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 24

Urmărește-ne pe Google News