Conform unui raport al TÜV Nord, candidații ascundeau camerele de mici dimensiuni în măștile lor FFP2 și fotografiau testul primit la examen. Acesta era transmis unui complice aflat în exteriorul sălii de concurs, iar acesta îi oferea candidatului soluțiile, prin intermediul unui transmițător radio de dimensiunea unui buton, abia vizibil și plasat în ureche.

Potrivit statisticilor, numărul încercărilor de fraudare în timpul testelor pentru permisul de conducere a crescut în ultimii ani. TÜV Nord estimează că fiecare al 500-lea test a fost o încercare de a înșela. Numărul cazurilor neraportate este, probabil, foarte mare.

Cei care au fost prinși nu sunt urmăriți penal, fiindcă tentativa de înșelăciune nu este o contravenție sau o infracțiune.

Cu toate acestea, cei care trișează se confruntă cu o interdicție severă: Consiliul Federal a aprobat recent o lege conform căreia candidații care sunt prinși trișând li se poate interzice să susțină un nou test pentru o perioadă de până la nouă luni.

Pe de altă parte, nu au existat cazuri în care elevii au înșelat examenele cu camerele ascunse în măștile sanitare. Un principal motiv este că, în timpul examenelor Abitur (Bacalaureatul german) din 2021, școlile au asigurat distanțarea în sălile de concurs, iar elevii nu au trebuit să poarte măști.

Foto cu caracter ilustrativ: Hepta

 
 

Urmărește-ne pe Google News