Primarul General, Sorin Oprescu, a verificat joi stadiul pregătirilor pentru partida cu Ungaria şi a verificat şi noile investiții făcute în sistemele de întreținere și menținere microclimat gazon: sistem performant de aerare, irigare, fertilizare și drenare activă; sistem de insoliere artificială pentru stimularea fotosintezei (lămpi UV care stimulează creșterea gazonului), precum și nouă zonă dedicată pepinierei de gazon.
Îmbunătățirile, inclusiv mentenanța la toate sistemele din stadion (sistem de iluminat, sistem de monitorizare video, circuit TV, sistem de încălzire a gazonului, sistem audio, sistem de climatizare stadion, schimbare gazon, întreținere cub video etc.) au costat în jur de 900.000 de euro și sunt incluse în contractul de mentenanța multianuală. Aceste echipamente fac parte din pregătirile pentru desfășurarea meciurilor găzduite de București în anul 2020, cu ocazia meciurilor din Campionatul European.
Până luna aceasta, pe Arena Naţională au avut loc mai multe lucrÄri de modernizare, printre care: instalarea în substratul suport al gazonului a unui sistem performant de aerare, irigare, fertilizare și drenare activă, montarea unui sistem de insoliere artificială pentru stimularea fotosintezei (lămpi UV care stimulează creșterea gazonului), reabilitarea suprafeței acoperite cu gazon sintetic. Mai mult, din această iarnă va exista și o prelată activă, care permite pătrunderea razelor de soare și UV artificiale și care va face posibilă dezvoltarea gazonului și în perioadă friguroasă, aducând și o protecție termică.
Instalaţie de iluminat artificial, pe suprafata de joc: stimuleaza fotosinteza
Pe lângă unitățile mobile cu lămpi UV, sistemul are în componență și unități de analiză gazon și sol, care se mențin în permanență la nivelul solului, excepție făcând perioadele de desfășurare a evenimentelor de orice tip. Ori de câte ori unitățile mobile sunt instalate pe gazon, unitățile de analiză se amplasează sub acestea. În cazul în care unitățile mobile nu sunt amplasate pe suprafața de joc și nu se derulează evenimente, unitățile de analiză se mențin la centrul terenului. Alimentarea cu energie electrică a acestora se realizează prin intermediul panourilor foto voltaice sau a acumulatorilor.
Foto: Vlad Chirea
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro