Cum cureți grăsimea de pe aragaz

Pentru a degresa aragazul, începe prin a-l șterge cu o cârpă umedă pentru a desprinde stratul superior de reziduuri și apoi spală-l bine cu un burete cu detergent de vase pentru a slăbi grăsimea. Pentru petele mai dificile și acumulările de grăsime, apelează la amestecul de casă din oțet și bicarbonat de sodiu. Întinde pasta pe întregul aragaz și las-o să acționeze timp de cel puțin 15 minute. Freacă ușor întreaga zonă și repetă aplicarea pentru acele pete cu adevărat dificile. Usucă aragazul și ai terminat.

Pentru a îți proteja aragazul și a-l păstra mai mult timp curat, achiziționează niște capace pentru arzătoarele aragazului electric. 

Vei găsi capace cu modele decorative și culori care să completeze decorul bucătăriei tale. Husele pentru arzătoarele aragazului electric pot fi folosite și ca tăblițe de tăiat și îți oferă spațiu suplimentar pe tejghea. Fie că folosești capacele pentru a ascunde arzătoarele electrice urâte sau pentru a-ți oferi mai mult spațiu de lucru, ele sunt cu adevărat utile.

Pentru un aragaz clasic, pe gaz, scoate grătarele și pune-le într-o chiuvetă cu apă caldă cu săpun. Lasă-le să se înmoaie câteva minute și apoi folosește o cârpă și peria moale de frecat pentru a îndepărta reziduurile și murdăria lipită. Dacă grătarele sunt prea murdare pentru această metodă, lasă-i la înmuiat într-un lighean cu oțet peste noapte.

În dimineața următoare, scoate cu grijă grătarele și clătește-le bine și usucă-le.

Apoi, șterge ușor capacele arzătorului cu o cârpă umedă. Dacă acumularea este prea mare, poți înmuia capacele arzătorului în apă caldă cu săpun și freca ușor cu peria moale de curățat. 

Clătește bine și asigură-te că sunt complet uscate înainte de a le înlocui.

Cât timp ai capacele arzătorului scoase, inspectează arzătoarele și asigură-te că nu există particule de alimente sau impurități care să blocheze vreunul dintre orificii.

Înainte de a degresa aragazul, șterge suprafața cu o cârpă umedă pentru a îndepărta particulele de mâncare, apoi spal-o bine cu un burete cu detergent de vase. 

Șterge tot cu o cârpă curată și umedă. Dacă ai pete care pur și simplu nu se curăță, poți folosi 2 părți de bicarbonat de sodiu și 1 parte de oțet pentru a crea o pastă și a o aplica pe petele mai dificile. Las-o aproximativ 15 minute pentru a distruge toată murdăria și apoi freacă ușor. 

Este posibil să fie nevoie să repeți acest proces pentru unele pete. Îndepărtează toată pasta ștergând plita cu o cârpă curată și umedă.

Cum cureți grăsimea din bucătărie

S-ar putea ca chiuveta ta să pară curată după ce ai spălat-o cu detergent și ai clătit-o bine. Dar substanțele și clătirea pot lăsa totuși un reziduu care ar putea trece neobservat. 

Acest biofilm poate conține bacterii de la carnea sau puiul crud, germeni din diverse surse și alte lucruri nesănătoase. Iată cum să-ți cureți chiuveta.

Indiferent dacă ai o chiuvetă din oțel inoxidabil sau din porțelan, bicarbonatul de sodiu este detergentul perfect pentru a îndepărta petele și murdăria fără a zgâria suprafața chiuvetei. Clătește chiuveta, toarnă abundent bicarbonat de sodiu peste tot și freacă cu o cârpă sau un burete. 

Pentru petele dificile, poate fi util să lași bicarbonatul de sodiu să stea puțin mai mult timp. Șterge cu un șervețel și vei avea cea mai curată chiuvetă.

Probabil că păstrezi exteriorul frigiderului tău curat și strălucitor în cea mai mare parte a timpului. Chiar scoți totul afară și faci o curățare completă a interiorului din când în când. Dar când a fost ultima dată când ai curățat rafturile de sticlă care se potrivesc în ramele lor? 

În timp ce această sarcină de curățare foarte specifică poate părea puțin cam mult, gândește-te că aceste mici crăpături pot adăposti mucegai, bacterii și germeni, iar acești contaminanți se pot răspândi în condițiile potrivite.

Îndepărtează toate rafturile de sticlă și mută-le în zona chiuvetei. Clătește bine cu apă caldă, concentrându-te asupra marginilor.

Fă o pastă din părți egale de apă și bicarbonat de sodiu și freacă ușor marginile cu pasta folosind o periuță de dinți. Asigură-te că ai îndepărtat toate resturile și impuritățile atât din partea de sus, cât și din partea de jos a raftului. 

Acum spală rafturile în apă caldă cu săpun, clătește-le complet, usucă-le și reintrodu-le în frigider.

Cât despre blaturi și alte zone din bucătărie, poți folosi aceeași pastă de bicarbonat și oțet. Ai grijă doar să folosești o cârpă pentru a nu zgâria suprafețele. 

Sursa foto: 123rf.com

 Curățenia de primăvară. Sfaturi pentru organizare

Urmărește-ne pe Google News