Nimic nu este considerat prea mult sau prea puţin. Începe prin vă alege o temă, culorile şi accesoriile (globuri, ghirlande, instalaţia luminoasă). Vă recomand să aşezaţi bradul într-un suport sub forma unei cutii sau a unui coş sau să acoperiţi partea de jos a acestuia cu un material (blană artificială, organza, tul etc).
Un brad minimalist, neîmpodobit, aşezat într-un suport de lemn este o varianta la fel de potrivită că şi un brad decorat clasic cu roşu şi auriu, ghirlande şi instalaţie luminoasă. Tot acum este momentul să împrumutaţi de la mama sau bunica podoabele folosite pentru brad în copilăria voastră, pentru că se poartă și brazii vintage. Un brad decorat cu monogramele familiei, sau cu obiecte dragi copiilor voştri, cum ar fi: figurine din turtă dulce sau jucării de plus, oferă unicitate pomului de Crăciun. Câteva globuri supradimensionate completate de conuri naturale pot fi varianta perfectă a bradului pentru unii dintre voi. Nu va temeţi de kitsch dacă optaţi pentru decorațiuni florale cu care să împodobiţi bradul anul acesta, deoarece nu este cazul.
Bradul este de departe vedeta Crăciunului. Dar ce facem dacă spaţiul nu ne permite să împodobim unul? Există soluţii şi pentru această variantă: un mini brăduţ fixat într-un suport, sau confecţionat de voi din diverse materiale
(hârtie, carton, sârmă etc) sau o decorațiune pe perete care să imite forma bradului vă pot aduce în casă spiritul Crăciunului.
Fiţi creativi, uitaţi de reguli şi modele şi decoraţi bradul după pofta inimii! Până la urmă nu contează așa mult cum decorezi bradul anul acesta, ci contează bucuria de a fi împreună cu prilejul acestei mari Sărbători a Nașterii Domnului.