apei. Problema se accentueaza vara, sub efectul vasodilatator al caldurii si al varstei. Apa reprezinta 60% din greutatea corpului. Aceasta cantitate ramane stabila datorita rinichilor, care controleaza secretia de apa, sodiu, potasiu. in fiecare zi aceste organe filtreaza, in urma unui proces lung si complex, 150 ml de lichide si 500 g de sare pentru a produce 1-1,5. urina. Rinichiul recupereaza tot ce are nevoie organismul, restul il elimina. Echilibrul repartitiei apei in organism poate fi perturbat din diverse motive: afectiuni cardiace sau renale, dereglari hormonale.
Exista patru metode de tratament, in clinicile de specialitate: presoterapia (se strange piciorul cu cizme elastice, inalte pana la pulpe, apa in exces fiind eliminata din membrele inferioare. Metoda este indicata in cazul picioarelor grele si al gleznelor umflate pe timp de vara), injectarea unor substante care amelioreaza circulatia, diminueaza umflaturile si actioneaza asupra grasimii (tehnica da rezultate bune si se poate asocia cu presoterapia), tratamentul electric se face cu un aparat care reproduce efectele masajului manual (se recomanda si in cazul celulitei), ultrasunetele (se asaza pe anumite zone ale corpului niste placute ce transmit unde care ataca celulele si stimuleaza eliminarea apei).
Pentru a evita retinerea apei in organism exista cateva solutii simple si usor de urmat de oricine:
* Mergeti cel putin o jumatate de ora pe jos, pentru a favoriza circulatia sangelui;
* Practicati inotul (apa provoaca vasoconstrictie, adica diminuarea calibrului vaselor sanguine);
* Consumati in fiecare zi cat mai multe fructe si legume proaspete;
* Supravegheati cu atentie consumul de sare;
* Beti in medie 1,5. apa pe zi pentru eliminarea toxinelor;
* Atentie la regimul alimentar; luptati impotriva greutatii excesive;
* Terminati intotdeauna dusurile cu un jet de apa rece pe picioare, de jos in sus. Sa nu dureze mai mult de 30 de secunde.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!