Filmul are aproximativ patru minute şi prezintă România ca o „descriere dintr-o baladă profundă cât istoria, o expresie ca un colier cu nestemate” şi „Grădina Maicii Domnului”.

România este ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului, a dealurilor domoale ce dau roade gustoase, a munţilor falnici mângâiaţi de norii cerului albastru, a izvoarelor limpezi precum cleştarul (…), a pădurilor virgine, sălaj pentru ultimii lupi liberi din Europa şi pentru urşii carpatini (…) a oamenilor ce au traversat o istorie cu măreţe izbânzi, dar şi cu teribile încercări, România este ţara nemuritorului Dracula”, se afirmă în comentariul care însoţeşte clipul, potrivit Digi24.

Invențiile de renume mondial ale unor români sunt prezentate și ele în minidocumentarul de Centenar. „Întreaga umanitate beneficiază astăzi de invenţii senzaţionale ale unor mari savanţi români, precum stiloul, insulina, tratamentul antidiabetic, cel împotriva îmbătrânirii sau vaccinul antiholeric”, dar şi opere ale unor „creatori români atinşi de geniu”, „primul zece din istoria gimnasticii mondiale al Nadiei Comăneci”, „primul număr unu mondial din istoria tenisului masculin Ilie Năstase”, „golurile memorabile ale lui Gheorghe Hagi, dar şi perfomanţele din prezent ale Simonei Halep”.


Citește și: Şedinţă solemnă la Parlament, dedicată Centenarului. Klaus Iohannis: „Mergem în direcția corectă?”; Viorica Dăncilă: „Lansez un mesaj de pace către președintele României”


 

Urmărește-ne pe Google News