„Evaluarea domnului Florin Piersic, realizată în această dimineață de către echipa medicală, prezintă o situație staționară. Starea generală a pacientului se ameliorează ușor”, a transmis unitatea medicală din Capitală.

Precizările vin la patru zile după intervenția suferită de actorul în vârstă de 88 de ani la genunchi, de unde i-a fost scoasă o proteză, care a fost înlocuită cu una temporară „purtătoare de antibiotic”.

În luna aprilie, Florin Piersic s-a simțit rău după un spectacol și a fost internat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, de unde a fost transferat apoi la Institutul Inimii din Cluj. Pe 5 mai, actorul a fost supus unei intervenții de scoatere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl purta de 15 ani.

Medicii din Cluj au anunțat pe 8 mai că Florin Piersic avea „o infecţie generalizată în sânge”, adică septicemie, „care îi poate pune viața în pericol” și care a pornit, cel mai probabil, de la la o branulă sau de la o perfuzie și a fost întreținută de stimulatorul cardiac și proteza de la genunchi.

În acest context, actorul a fost transferat de la unitatea medicală din Cluj, la Institutul Matei Balș din Capitală, cu un elicopter SMURD. Directorul medical al Institutului Matei Balş, Adrian Marinescu, a declarat însă, tot pe 8 mai, că în acel moment nu se discuta despre o infecţie care să îi pună lui Florin Piersic viaţa în pericol.

Florin Piersic a fost transferat o zi mai târziu la Spitalul Foișor, în acel moment având „o stare generală gravă” din cauza septicemiei.

Rezultate BAC toamnă 2024. Notele, publicate pe edu.ro.

Urmărește-ne pe Google News