„Mă refeream la nişte persoane foarte izolate, dar foarte inventive, din Primărie, care îşi petrec timpul în a vedea ce pot să facă împotriva primarului. Cam acesta este scopul lor în viaţă. În sistemul privat, relaţia între firmă şi angajat e mult mai flexibilă decât în sistemul public. Vă dau un singur exemplu: în sistemul public, orice greşeală mai veche de un an sau un an şi jumătate se prescrie. De exemplu, dacă cineva a scris o autorizaţie total ilegală şi instanţa a constatat după doi ani, nu poţi să îi mai faci nimic”, a spus el.

Precizările au fost făcute de Nicușor Dan după ce el a declarat, pe 11 iulie, că Diana Pungă, o apropiată a sa, și-a dat demisia din funcția de city manager pentru că i-au pus „bețe în roate prefectul, Inspectoratul, directori pe care nu-i poți da afară etc” și a folosit cuvântul „cretini”.

„De ce pleacă? Pentru că viața în administrația publică este frustrantă și consumatoare de energii. Îți pun bețe în roate Prefectul, Inspectoratul, directori pe care nu-i poți da afară etc. Și în loc să construiești te lupți cu toți cretinii pe care în viața privată, normală, îi ignori fără mari eforturi”, a scris Nicușor Dan pe Facebook pe 11 iulie.

Diana Pungă și-a dat demisia din funcția de city manager după 3 ani

Diana Pungă, city manager al Bucureștiului din 2021, și-a dat demisia, iar plecarea se va produce de la 1 august, au declarat marți, 9 iulie, surse din Primăria Capitalei pentru Libertatea. Potrivit informațiilor ziarului, despărțirea s-a produs la solicitarea Dianei Pungă, iar încheierea contractului s-a făcut cu acordul părților, ea urmând să lucreze în privat.

Diana Pungă coordona direcțiile de Cultură, Presă, Resurse Umane, o parte dintre instituțiile subordonate primăriei, Proedus, ARCUB, ASPA și DGASMB. De asemenea, ea a lucrat la biroul parlamentar al lui Nicușor Dan când actualul primar al Capitalei era deputat.

Nicușor Dan a numit-o în februarie 2021 pe fosta lui șefă de cabinet în funcția de administrator public al Bucureștiului. La acel moment, PMB nu a transmis niciun comunicat cu privire la numire, iar CV-ul Dianei Pungă nu apare pe site-ul Primăriei.

Diana Pungă, 38 de ani, a fost membră a partidului Uniunea Salvați Bucureștiul, înființat de Nicușor Dan în 2015 și transformat anul următor în USR, și un apropiat al primarului general.

Urmărește-ne pe Google News