Colegiul Tehnic ”Independența”, Colegiul Tehnologic ”Henri Coandă” sau Colegiul Tehnic Energetic Sibiu sunt câteva din liceele care au înregistrat rezultate proaste la sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat. Deși județul se situează în topul celor mai bune rezultate, în aceste unități de învățământ jumătate dintre absolvenți nu au promovat examenul.
Mirela Hanea, directoare și profesoară de matematică la Colegiul Tehnic ”Independența” explică de ce s-a ajuns în această situație. Ea se plânge de faptul că la admitere vin elevi cu mediile 2 și 3, care nu știu să citească.
„Colegii mei în fiecare an fac pregătire suplimentară cu elevii, dar întâmpinăm dificultate pentru că oricât ne chinuim noi, ei nu participă la aceste ore suplimentare. Avem elevi care ne vin la liceu cu medii de 2 și de 3. Avem elevi care nu știu toate literele când vin în școală, nu știu să citească bine”, spune profesoara, potrivit Turnul Sfatului.
Hanea s-a mai plâns de faptul că, la clasa a IX-a, a ajuns să predea, la orele de matematică, adunări, scăderi și tabla înmulțirii. „Ne arată toți cu degetul, dar de ce nu se uită nimeni la școlile generale să vadă cum ni-i trimit? Nu se face nimic acolo. 80% din elevii noștri sunt din mediul rural. Acolo ar trebui să se facă ceva. Eu vă spun sincer că la orele de matematică am făcut un an de zile, la clasa a IX-a, adunări, scăderi și tabla înmulțirii. Când am ajuns la împărțire îmi venea să mă las păgubașă”, spune aceasta.
În județul Sibiu, din cei 2403 candidați care au susținut Bacalaureatul sesiunea acwasta, 3 l-au promovat cu 10 pe linie.
Citește și: Florin Călinescu, reacție neașteptată despre scandalul Pomohaci. “Am făcut armata cu o generație întreagă de popi și…”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro