Toate informaţiile despre EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018, AICI
Luni, 11 iunie, elevii au susținut Evaluarea Națională 2018 la Română, iar miercuri, 13 iunie au susținut Evaluarea Națională 2018 la Matematică. Joi, 14 iunie, a avut loc și proba la Limba maternă. Astăzi, elevii vor afla ce note au luat. Mai precis, rezultatele la Evaluarea Naţională 2018 sunt afişate pe 19 iunie, la centrele unde au susţinut examenele sau online, pe site-ul evaluare.edu.ro.
Notele vor fi afişate până la ora 12:00, iar după afişarea notelor la Evaluarea Naţională 2018. Tot pe 19 iunie, elevii au la dispoziţie câteva ore, adică până la ora 19:00, pentru a depune contestaţii. Astfel, vă prezentăm mai jos procedura prin care se poate face contestație la rezultatele de la Evaluarea Națională 2018.
Cum faci contestaţie la rezultatele de la Evaluarea Naţională 2018 pentru clasa a 8-a
Pentru a depune contestaţie pentru nota la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze o cerere adresată preşedintelui comisiei de contestaţii în care vor cere reexaminarea lucrării.
Potrivit metodologiei, constațiile scrise se depun și se înregistreaza la unitatea de învațământ, în perioada prevazută de calendarul Evaluării Naționale. Constațiile depuse sunt apoi înregistrare de președintele comisiei, alături de un alt membru al comisiei. Ulterior, sunt centralizate contestațiile, iar notele inițiale sunt secretizate.
„Lucrările se înainteaza, prin delegat, comisiei judetene /a municipiului Bucuresti de contestatii, singura în măsura să acorde o nouă notă lucrării. Totodată, se transmite un borderou în care se menționează proba de examen, numărul de ordine al lucrărilor și numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată”, mai prevede metodologia examenului de Evaluare Națională.
În perioada 20-22 iunie 2018, o a doua comisie va evalua lucrările elevilor care au depus contestații, iar notele finale de la Evaluarea Națională 2018 vor fi afișate pe data de 23 iunie 2018.
„După terminarea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1,50 de puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații decide reevaluarea lucrărilor respective de către o altă comisiei, formată din profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe barem de evaluare și de notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota care va fi acordată de comisia de contestatii.
(…)
Pentru lucrările care au primit inițial o notă finală mai mică decât 9.50, nota definitivă a lucrării este cea acordată de comisia de contestații, dacă între nota inițială și nota obținută la reevaluare este o diferență de cel puțin 0,50 de puncte. Dacă diferența dintre cele două note este mai mică de 0,50 de puncte, nota definitivă a lucrării este nota inițială.
Nota definitivă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă”, mai prevede metodologia examenului de Evaluare Națională.
- Subiectele date la Limba şi literatura română la Evaluarea Naţională 2018 pentru clasa a 8-a
- Subiectele date la Matematică la Evaluarea Națională 2018 pentru clasa a 8-a
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro