TikTok sau Douyin, așa cum se numește în China, este o platformă extrem de populară în rândul tinerilor, care se axează pe conținut muzical și pe videoclipuri scurte cu o durată de maximum 15 secunde.
În ultima vreme, această „comunitate video globală” cunoscută la început sub numele de Musical.Ly, câștigă tot mai multă popularitate în ceea ce numim „social media”, reușind să strângă până în acest moment peste un miliard de utilizatori activi în toată lumea.
Cuprins:
În pofida acestui număr foarte mare, există încă mulți useri care nu au făcut până acum un „live” pe TikTok pentru că pur și simplu nu știu.
Înainte de toate trebuie să știi că o transmisiune „live” nu este un instrument disponibil pentru toți creatorii de conținut, ci va trebui să îndeplinești anumite cerințe pentru a accesa această opțiune în aplicație. În articolul de astăzi îți vom explica ce ai de făcut, pas cu pas.
Ce condiții trebuie îndeplinite ca să faci „live” pe TikTok?
Prima condiție pentru a putea face o transmisiune „live” pe platforma TikTok pe care trebuie să o îndeplinești este cea referitoare la vârstă, și anume să ai cel puțin 16 ani. Acest detaliu este determinat de data nașterii pe care o menționezi atunci când îți creezi profilul pe TikTok.
În al doilea rând, este obligatoriu să ai minimum 1.000 de urmăritori pentru a debloca opțiunea de a face „live” pe platforma.
Creatorii de conținut care au cel puțin 18 ani pot câștiga și puncte cadou în tot acest proces. Ar mai trebui să știi faptul că nu poți solicita în mod activ cadouri și nici nu poți oferi stimulente pentru a oferi la rândul tău cadouri în timp ce faci un „live”. În caz contrar, vei încălca regulile comunității TikTok și riști să ți se blocheze contul.
Cum faci un „live” pe TikTok?
Dacă întrunești condițiile menționate anterior vei putea face „live” pe TikTok, iar pentru asta trebuie să parcurgi câțiva pași, și anume:
- Verifică dacă ai cea mai recentpă versiune a aplicației TikTok;
- Apoi deschide aplicația și atinge pictograma de creare „+” situată în partea de jos a ecranului;
- Selectează opțiunea „LIVE” din meniu;
- După ce ai făcut asta vei putea vedea o previzualizare a fluxului tău video. În previzualizare, poți adăuga un titlu pentru transmisia „live”, poți activa sau dezactiva comentariile, poți adăuga efecte sau filtre, poți alege o organizație caritabilă pe care să o susții și poți partaja transmisia „live” prin intermediul platformelor de social media conectate sau al unui serviciu de mesagerie.
- Când ești gata, atinge butonul „transmite LIVE” pentru a începe transmiterea în flux a videoclipului tău.
Poți să închei transmisia „live” în orice moment prin simpla atingere a butonului X din partea de jos a ecranului.
Spre deosebire de un videoclip preînregistrat, pe care îl creezi, îl editezi și apoi îl postezi în feed-ul tău de TikTok, o transmisie „live” va dispărea imediat ce ai terminat, așa că bucură-te de ea cât poți.
Sfaturi pentru a face un „live” de calitate pe TikTok
Urmați aceste sfaturi pentru a crea conținut live captivant pe TikTok:
- Configurează-ți decorul. Asigură-te că ai o suprafață de filmare stabilă, cu iluminare bună pentru ca „live”-ul tău să arate cât mai profesionist.
- Asigură un sunet de calitate. Asigură-te că nu există zgomot în timpul transmisiunii „live” pentru ca persoanele care te urmăresc să nu fie distrase.
- Oră de maximă audiență. Încearcă să programezi „live”-ul la o oră la care știi sigur că persoanele care te urmăresc sunt în aplicație și te pot urmări. Acest lucru te va ajuta să maximizezi numărul de vizualizări.
- Respectă durata. TikTok recomandă ca transmisiunile „live” să să aibă o durată de 30 de minute.
- Fă-ți un desfășurător al transmisiei. Pentru a evita timpii morți de transmisie, gândește-te foarte bine ce vei face sau despre ce ve vorbi în timpul „live”-ului.
- Maximizează audiența. Postează un TikTok chiar înainte de a face „live”-ul pentru a maximiza șansele că vei avea cât mai mulți spectatori.
- Asigură-te că rețeaua Wi-Fi este în regulă. Verifică din timp dacă ai o conexiune puternică la internet.
- Interacționează cu publicul tău. Citește și răspunde la cât mai mult comentarii posibil.
- Obține ajutor de la un prieten. Folosește moderatori, dacă este posibil, pentru a bloca accesul trollilor din mediul online – așa-numiții anonimi cu chef de scandal.