Pastele constituie un fel de mâncare care se pregătește rapid. Sunt sățioase, gustoase și se pot combina cu multe alimente: brânzeturi, sosuri, carne, legume etc. Iată cum fierbi pastele corect, ca să  te poți bucura din plin de gustul și calitățile lor nutritive.

 

  1. Ai nevoie de o oală mai mare și 1l de apă pentru fiecare 100 g de paste. Pentru o fierbere uniformă și fără lipire, pastele au nevoie de apă și spațiu suficiente.
  2. Așteaptă până fierbe apa, adică până când ajunge la 100 de grade. Apa se feirbe la flacără mare.
  3. Pastele se pun în apă doar atunci când aceasta fierbe, adică la 100 de grade. Dacă le pui în apa rece se vor lipi. Acum se reduce flacăra la jumătate. Tot acum se adaugă și sarea. Cam o linguriță rasă pentru 1 litru de apă. Aceasta are rolul de a spori aroma pastelor.
  4. Fierberea este cuprinsă în medie între 5-15 minute pe flacară mare (în funcție de tipul de paste și de felul în care le pregătești. Pastele proaspete nu se fierb al dente, numai cele uscate). Nu se reduce temperatura în timpul fierberii și se amestecă de câteva or, ca să nu se lipească de fundul oalei. Nu adăuga ulei la fierbere! Acesta se va depune pe paste și nu se vor amesteca omogen cu sosul când le vei prepara.
  5. Pastele se scurg imediat și nu se clătesc după fierbere. În acest fel, „speli” toți nutrienții și gustul specific pastelor. Dacă pregătești un sos, utlizează apa în care ai fiert pastele.
  6. După ce se strecoară, se adaugă celelalte ingrediente (sos, brânză, ciuperci, șuncă, carne etc) și se servesc fierbinți. Regula generala este să folosești o cantitate de sos egală cu cea de paste, iar pastele să fie adăugate în tigaia în care este pregătit sosul, după ce sunt fierte al dente și foarte bine scurse.

Urmărește-ne pe Google News