* cuptorul cu microunde nu trebuie utilizat daca usa nu se poate inchide complet sau aparatul are vreo defectiune oricat de mica;

* pentru gatirea la microunde nu se folosesc obiecte din metal, nici macar vase din ceramica sau portelan care au o dunga aurie ca model (pentru ca dunga este din metal);

* interiorul cuptorului trebuie spalat cat mai des cu apa si detergent;

* alimentele trebuie aranjate cat mai uniform in vas. Puteti adauga si putina apa sau acoperi vasul, pentru a nu permite aburului sa iasa. Metoda distruge si bacteriile patogene;

* trebuie evitata prepararea unor bucati mari de carne la putere maxima. E mai indicat sa folositi nivelul mediu, pe o perioada mai lunga, ceea ce va permite incingerea zonelor centrale, fara arderea partilor externe;

* nu se recomanda gatirea la microunde a puiului intreg sau umplut, pentru ca temperatura din zonele centrale, din umplutura, nu ajunge la nivelul la care sa distruga bacteriile;

* este recomandat ca puiul sa fie dezosat, deoarece zonele de pe langa os raman incomplet preparate termic;

* daca nu cunoasteti rezistenta vaselor la microunde este bine sa faceti o verificare inaintea prepararii alimentelor. incalziti vasul cu apa la temperatura maxima timp de un minut. Daca peretii raman reci, atunci il puteti folosi in siguranta;

* nu folositi recipiente din plastic, care se deformeaza (cutii de margarina) sau hartie de ziar, pentru ca pot contamina chimic alimentele;

* alimente precum cartoful trebuie intepate din loc in loc, pentru a se evita „explozia” lor in interiorul cuptorului;

* la reincalzirea alimentelor nu utilizati ambalaje de unica folosinta.

 
 

Urmărește-ne pe Google News