1. Intai de toate, curatati toata grasimea de pe bucata de carne pe care vreti sa o gatiti. Respectati aceasta regula chiar daca preparati pui, de pe care trebuie sa indepartati pielea si celelalte portiuni grase vizibile.
2. Pentru prajit, folositi o tigaie cu fundul nelipicios, eventual din teflon, in care nu aveti nevoie sa puneti ulei sau unt. Daca prajiti intr-o tigaie obisnuita, presarati putina sare inainte. Aceasta procedura va va ajuta sa consumati mai putina grasime.
3.Inainte de rumenire, lasati carnea sa se fiarba inabusit. Dupa ce este complet patrunsa, puteti adauga cateva picaturi de grasime, pentru a o rumeni, dar aveti grija ca atunci cand friptura este gata sa scurgeti intai toata grasimea si abia apoi sa adaugati condimente ori diverse ingrediente.
4. Decat sa preparati legumele in unt sau ulei, incercati sa le gatiti in putina apa in care ati adaugat condimente si bulion.
5. Alegeti o conserva de ton in apa decat una cu ton in ulei.
6. Atunci cand vreti sa preparati o salata in care sa folositi carne de vita, porc sau pasare, ori o mancare marinata sau cu sos, cu aceleasi ingrediente, cautati in comert un sos special pentru salata sau mancaruri, slab in grasimi. Marinati carnea inainte a a o gati. Astfel, veti putea elimina grasimile necesare la gatit.
7. Cand preparati pestele in tigaie sau la cuptor, folositi vin, bulion sau zeama de lamaie in loc de unt. Daca alegeti vinul, va recomandam un vermut sec.
8. Atunci cand vreti sa folositi o maioneza, alegeti din comert una light.
9. Este de preferat sa folositi, in loc de smantana clasica sau lapte, o smantana dietetica.
10. Daca friptura de vita, pui sau peste trebuie servita cu orez sau paste cu sos, incercati sa alegeti un sos cat mai slab, dietetic.
11. Decat sa prajiti pui in unt, margarina sau ulei (din care ati fi nevoit sa consumati circa un sfert de cana), ungeti puiul intreg cu o lingura de ulei si bagati-l la cuptor.
12. Invatati care sunt alimentele cu putine calorii ori deloc, si incercati sa le consumati cat mai des, pe post de mese principale sau gustari. Iata cateva din acestea: fasole verde, piperul verde, prazul, telina, conopida, morcovii, salata, castravetele etc.
Veti avea o silueta de invidiat daca incercati sa eliminati grasimile din alimente. Legumele vor fi deosebit de gustoase si lipsite de grasimi daca le preparati
in putina apa cu bulion si condimente si nu in unt sau ulei.