* cuptorul cu microunde nu trebuie folosit in cazul in care usa nu se poate inchide complet sau aparatul e stricat in vreun fel;
* pentru gatirea la microunde nu se folosesc obiecte din metal. Acestea impiedica prepararea in siguranta a alimentelor si pot avaria cuptorul;
* interiorul cuptorului cu microunde trebuie spalat cat mai des, cu apa si detergent;
* alimentele trebuie aranjate cat mai uniform in vasul de gatit. Eventual, la acestea se poate adauga putina apa sau vasul poate fi acoperit, pentru a nu lasa aburul sa iasa. Metoda ajuta si la distrugerea bacteriilor patogene;
* trebuie evitata prepararea unor bucati mari de carne la putere maxima. E de preferat ca in astfel de cazuri sa folositi nivelul mediu, pe o perioada mai lunga. Acest lucru permite incingerea zonelor centrale, fara arderea partilor externe;
* daca vreti doar sa pregatiti partial alimentele la microunde si apoi sa folositi cuptorul conventional sau gratarul, este important ca transferul sa se faca imediat, nelasand semipreparatele afara, pentru ca aceasta ar permite dezvoltarea bacteriilor;
* nu se recomanda gatirea la microunde a puiului intreg sau umplut, pentru ca temperatura din zonele centrale, din umplutura, nu ajunge la nivelul la care sa distruga bacteriile;
* este de preferat ca puiul sa fie dezosat, deoarece zonele de pe langa os raman incomplet preparate termic;
* alimente precum cartoful trebuie intepate din loc in loc, pentru a se evita „explozia” lor in interiorul cuptorului;
* desfacerea pungilor cu floricele de porumb, preparate la microunde se face cu mare atentie, pentru ca aburul poate produce arsuri grave;
* la reincalzirea alimentelor nu utilizati ambalaje de unica folosinta;
* daca nu se cunoaste rezistenta vaselor la microunde este bine sa se faca o verificare, inaintea prepararii alimentelor. incalziti vasul cu apa la temperatura maxima, timp de un minut. Daca peretii raman reci, atunci il putem folosi in siguranta.

 
 

Urmărește-ne pe Google News