”Criza sanitară afectează oamenii foarte diferit, inclusiv în ceea privește un aspect fundamental, modul cum se odihnesc”, a explicat profestoru Bobby Duffy, inițiatorul studiului.
Rezultatele se bazează pe interviurile online culese sfârșitul lunii mai la care au răspuns 2.254 de rezidenți din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 16 și 75 ani.
Cei care acuză probleme financiare au probleme cu somnul
Cercetătorii de la Kings College au concluzionat că problemele cu somnul sunt mai frecvente la persoanele care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza izolării impuse în perioada pandemiei de coronavirus.
3 din 5 britanici au afirmat că dorm mai puțin și mai prost de când au fost introduse măsurile de restricție, în timp ce 2 din 5 au spus că dorm mai mult, însă asta nu înseamnă că sunt mai odihniți.
Somnul tulburat de stres care poate crește niveluil de stres
Lipsa somnului, dar și un somn lung și neodihnitor afectează capacitatea oamenilor de a fi rezistenți la toate probleme care au apărut în timpul pandemiei.
Somnul tulburat este adesea cauzat de stres și poate în sine crește nivelul de stres.
Dr. Ivana Rosenzweig, de la Kings College:
Redescoperirea importanței somnului
Doar un sfert dintre participanți au mărturisit că dorm mai mult și se simt mai bine, subliniind ideea că ”oricum, în actuala societate, pur și simplu nu avem timp pentru a dormi atât cât avem nevoie”. De asemenea, acești respondenți au afirmat că ”pandemia ne-a permis să redescoperim importanța somnului”.
- 62% dintre cei intervievați au spus spun că se confrunteă cu dificultăți financiare din cauza problemelor cauzate de coronavirus.