Dă-i bobiţe tari

Mâncarea are un rol important pentru o dantură perfectă. Este indicat să eviţi să-i dai câinelui hrană moale. Optează pentru bobiţe tari. În schimb, poţi să-i cumperi, din pet-shopuri, batoanele Dental Tix, de la Pedigree. Reduc formarea tartrului cu 80%. Costă în jur de 8 lei.

Foloseşte soluţii speciale

Dacă patrupedul tău nu suportă periuţele de dinţi, poţi să-i cureţi dantura cu soluţii pentru îndepărtarea tartrului. Una dintre acestea este VetAqua Dent. Se toarnă zilnic o jumătate de căpăcel în apa din care bea căţelul. Costă circa 50 de lei. La fel de bune sunt compresele îmbibate cu GermoStop, o soluţie care îndepărtează flora bacteriană din gura animalului. Costă circa 9 lei şi se găseşte la farmaciile veterinare.

Curăţă-i dinţii cu periuţa potrivită

Periajul dinţilor ar fi bine să se realizeze la cabinet, deoarece operaţiunea e neplăcută pentru animale.

Totuşi, dacă ai un câine cuminte, care suportă periajul, poţi să-l cureţi acasă. În magazine există periuţe speciale care curăţă şi zonele mai puţin accesibile din gură, cum ar fi periuţa Beaphar. Ai grijă! Foloseşte doar pastele de dinţi speciale pentru câini. Niciodată să nu utilizezi pasta cu care te speli tu, fiindcă aceasta îi afectează aparatul digestiv.

Pisicile, pretenţioase la periat

Pisicuţa este şi mai pretenţioasă când vine vorba de periaj. Ca să-i cureţi dinţii, dar să-i îngrijeşti şi gingiile, poţi să-i ştergi dantura cu comprese cu Germostop. Sau poţi să-i dai PlaqueOff. Acesta se amestecă în hrana animalului, o dată pe zi, şi îndepărtează tartrul şi placa bacteriană. Costă aproximativ 90 de lei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News