Pudra de talc. Nu, nu e numai pentru bebeluși. Având o mare capacitate de absorbție, va elimina transpirația. Deci, pudrează-te puțin și pe picioare înainte de a-ți pune șosetele. Dacă încălțămintea îți face probleme, pudreaz-o și pe ea în interior.

Alternează pantofii. Nu purta două zile consecutiv aceeași pereche de încălțăminte. Fă o pauză între ele. E nevoie de 24 de ore pentru ca transpirația din pantofi să se evapore. Ține pantofii într-un loc ventilat, unde circulă aerul. Un alt truc- nu purta pantofi fără șosete.

Fă o baie cu ceai la picioare. Ia un lighean (sau bazinaș special), pune apă călduță și câteva pliculețe de ceai negru, de preferință. Taninul pe care îl conține  acesta este astringent și acționează asupra glandelor sebacee (responsabile de producerea transpirației). Stai așa circa 30 de minute. În acest timp te poți relaxa.

Bicarbonatul de sodiu. Se putea să lipsească?! Se pare că este, într-adevăr, un ingredient miraculos. Nu numai că are o mare putere de absorbție, dar acționează și asupra microorganismelor care produc mirosurile neplăcute. Ca și pudra de talc, se presară în interiorul pantofilor. A doua zi, mirosurile vor dispărea.

Acid boric. Un remediu simplu și ieftin pe care îl poți procura din farmacii. Pune o linguriță de pudră de acid boric în fiecare pantof și repartizeaz-o uniform. Această pudră este antiseptică. Utilizată la fiecare două zile va duce la dispariția treptată a problemelor legate de mirosurile urâte ale picioarelor sau încălțămintei.

Cum înlături mirosul neplăcut al încălțămintei. Spală-te corect pe picioare. Igiena este și ea un punct important. Chiar dacă în timpul dușului picioarele noastre sunt udate din belșug de apă, nu este suficient. Trebuie să ne săpunim minuțios picioarele, să ne curățim zonele dintre degetete și apoi să clătim bine. Fă acest lucru alternativ, ca să nu aluneci în cadă. Poți utiliza fie săpunul de baie obișnuit, fie unul pentru transpirație excesivă, pe care îl găsești în farmacii.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News