Imaginile care surprind modul în care râsul își marchează teritoriul au fost făcute publice de specialiștii Romsilva care au instalat camere pentru a monitoriza comportamentul acestor animale.
„Rata marcărilor cu urină crește substanțial la sfârșitul perioadei de reproducere a râsului, care are loc începând cu luna februarie până la începutul lunii aprilie, în funcție de condițiile meteorologice.
Râsul (Lynx lynx) este un carnivor extrem de discret, motiv pentru care este văzut rareori de oameni în libertate. Potrivit Romsilva, populația de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, fiind una dintre cele mai mari populații de astfel de feline din Europa.
Supranumit vânătorul invizibil, râsul și-a făcut apariția și în Parcul Național Piatra Craiului, la începutul anului.
Cum suntem în plină primăvară, un urs ieșit din hibernare a „pozat” pentru o cameră montată în Parcul Natural Putna din județul Vrancea.
Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.
Citește și #salvatipipera | Ce soluții au propus angajații din zonă pentru descongestionarea celui mai aglomerat cartier de afaceri din România
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro