Clasică sau după ultimele tendinţe?

Salteaua clasică, prinsă pe arcuri din oţel, este mai puţin fermă. Variantele moderne, realizate din spumă poliuretanică ori latex, au grade diferite de fermitate, iar acesta este un lucru bun. Gândeşte- te că o persoană de 50 kg greutate corporală se simte bine pe o saltea de fermitate moderată, pe care o persoană de 100 kg ar resimţi-o exagerat de moale şi îşi va dori o saltea mai fermă.
Atenţie şi la materialul textil: unele din cele mai moderne alegeri sunt vâscoza şi satinul, care permit aerului să circule, oferind senzaţia de răcoare, vara, şi de căldură, iarna.
Alte atuuri ale saltelelor moderne: au integrate sisteme memory (datorită cărora se mulează pe forma corpului, susţinând coloana vertebrală) şi de ventilare (ce reţin transpiraţia la suprafaţa saltelei, de unde se evaporă).
Umplutura ideală este cea din materiale naturale. Găseşti, în magazine, şi saltele cu două feţe: una pentru iarnă, cu umplutură de lână merinos, caşmir, lână de cămilă, păr de cal etc., şi una pentru vară, umplută cu un amestec de in, bumbac şi mătase.

Şi husa contează

Dacă tot investeşti într-o saltea de calitate, ia şi o husă făcută dintr- un material “inteligent”, antialergic (tratat special pentru a proteja împotriva ciupercilor şi a acarienilor).
Husele de acest fel încorporează, şi ele, spumă de memorie şi pot avea o faţă pentru vară şi una pentru iarnă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News