1. Treci în “modul avion” când încarci telefonul, ca să nu mai ai nici un consumator activ. Dacă nu poţi face asta pentru că ai de preluat apeluri sau mesaje, dezactivează pe rând tot ceea ce nu-ţi trebuie: WiFi, 4G sau 3G, Bluetooth, NFC şi altele similare. În acelaşi sens, opreşte telefonul, apoi bagă-l la încărcat.
2. Foloseşte priza în loc de portul USB, iar la priză ai grijă să conectezi un încărcător potrivit telefonului tău. Unele, pentru modele mai vechi, au o intensitate a curentului electric de un amper sau chiar mai puţin, pe când telefonul pe care vrei să îl încarci, dacă este de generaţie nouă, necesită doi amperi. Dacă vrei să încarci telefonul la USB, ai grijă în ce port îl introduci. Spre exemplu, USB 2.0 are o putere de 2,5 waţi, pe când la USB 3.0 ajunge la 4,5 waţi.
3. Încărcarea la priză, cu încărcător potrivit, telefonul oprit şi răcit. Răcirea telefonului grăbeşte încărcarea. Bateriile se degradează mai repede la temperaturi extreme şi afectează încărcarea. Dacă îl ţii în carcasă de silicon, aceasta s-ar putea să îl încălzească mai mult decât e necesar. Cel mai bine e ca telefonul, implicit bateria, să fie la temperatura camerei (undeva între 20 şi 25 de grade Celsius). Poţi face asta uşor: îl scoţi din carcasă şi îl pui pe un suport de orice fel, mai rece (spre exemplu, pe mobilă sau chiar pe gresie, într-un loc ferit).
Așteptăm întrebări și sugestii la adresa de e-mail tehnologie@libertatea.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News