În prezent, cu toții avem un telefon inteligent pe care îl utilizăm nu doar pentru a ține legătura cu ceilalți, ci și pentru a fotografii prețioase cu cei dragi, pentru aplicația de internet banking și o mulțime de alte activități. Abia când telefonul se defectează, se pierde sau este furat, ne dăm seama cât de mult îl folosim – de la setarea alarmei, trecând prin plata facturilor și ajungând la jocurile care fac timpul în autobuz să treacă mai repede. Iată, așadar, câteva sfaturi foarte utile pentru a-ți proteja telefonul de diverse riscuri ce pot apărea.
- Fă-l imun la lovituri, șocuri și alte accidente
Accidente se întâmplă zilnic din neatenție sau neîndemânare și cel mai bine este să fii prevăzător. Tuturor ni se întâmplă să scăpăm telefonul pe asfalt sau pe gresie, iar protejarea lui de astfel de accidente este foarte simplă.
E de ajuns să te uiți printre aceste accesorii gsm pentru a găsi o folie de protecție pentru ecran, o carcasă sau o husă care să facă telefonul imun la accidente. Dacă pui în balanță costul reparațiilor sau a unui telefon nou cu prețul accesoriilor de protecție, rezultatul e evident în favoarea măsurilor de protecție.
- Parolele de acces te ajută să-ți protejezi datele
Poate părea o măsură exagerată de protecție, însă e foarte util să ai parole de acces la telefon. Dacă poți restricționa accesul cu ajutorul amprentei, atunci ai parte de un plus de siguranță. Nu este vorba doar despre fotografii, ci și despre alte date importante – mailuri de la locul de munca, date personale etc.
Fără parolă, telefonul tău este expus la o mulțime de riscuri și chiar dacă nu ai date importante pe el, cu siguranță nu îți dorești ca o persoană rău-intenționată să aibă acces la fotografiile tale.
- Asigură-te că îți vei găsi telefon în cazul în care îl pierzi
Să spunem că iei un taxi de pe stradă, fără să fii atent la număr sau compania de care aparține și îți uiți telefonul în mașină. Pare aproape imposibil să-i dai de urmă, nu-i așa? Ei bine, în prezent există diverse aplicații care te pot ajuta să îți găsești telefonul. Fie cauți în magazinul de aplicații un asemenea instrument, fie folosești opțiunea Find My Device de la Google.
- Nu fi neglijent cand vine vorba de telefon
Pare cel mai banal sfat din lume, însă majoritatea furturilor se petrec din cauza ca proprietarii dau dovadă de neglijență. Totodată, nu trebuie să uităm că adesea chiar și un telefon cu câteva generații mai vechi, care nu valorează foarte multă, este atractiv pentru unii hoți. Poate că un model vechi de telefon îți poate părea prea ieftin ca să fie interesant pentru un hoț, însă hoții nu urmăresc aceste aspecte neapărat, pentru că acționează în câteva secunde. Așadar, când te afli în zone aglomerate, ține telefonul într-un buzunar securizat sau în geantă, cu fermoarul închis.
Telefonul este un obiect expus atât la furturi, cât și la tot felul de lovituri, așa că este responsabilitatea ta să îl protejezi de orice risc și, după cum vezi, nu este deloc greu să o faci.
Sursa foto: Branislav Nenin/Shutterstock