1. În nici un caz nu vei purta o ținută albă. Lasă această nonculoare doar miresei. Este regula de bază atunci când îți alegi ținuta pentru nuntă. În zilele noastre sunt și mirese nonconformiste care aleg o culoare pentru rochia de mireasă. Doar î n acest caz poți contrasta într-o rochie albă. Evită, de asemenea, nuanțele de fildeș, crem, alb-unt. Și în nici un caz negru!
  2. Îmbracă-te decent. Nu purta decolteuri exagerate, spatele gol, despicături laterale mari. Nu tu trebuie să atragi atenția, ci mireasa! Aceasta va aprecia dacă vei avea o ținută civilizată care să nu atragă atenția nuntașilor. Nu uita că la nuntă se fac și multe poze. E bine ca să iasă în evidență în aceste poze mireasa, nu tu!
  3. Nu purta rochie de bal, dar nici de club. Sunt preferabile rochiile lungi, care sunt mai decente, dar nu exagera! Dacă nu ești domnișoară de onoare, alege un model simplu, clasic. Evită și rochiile scurte, mulate, transparente, potrivite pentru un cocteil sau club. Nunta este un eveniment formal, care cere decență.
  4. Ai grijă la accesorii. Acestea trebuie să fie elegante. În nici un caz nu vei merge cu geanta cu care mergi la birou, nici cu aceeași pantofi. Cerceii, o brățară sau un colier deosebit, dar nu toate odată, vor completa ținuta elegantă. Nu exagera cu accesoriile! Îți pot distruge ținuta.
  5. Armonizează-te cu partenerul. Chiar dacă nu e un accesoriu, el va fi alături de tine. Ținutele voastre trebuie coordonate și armonizate cromatic.
  6. Studiază invitația. Este posibil să găsești detalii legate de un dress code sau alte informații privind ținuta. Dacă mergi cu aceeași ținută și la biserică, ia-ți un șal , dacă ai umerii goi sau rochia mai decoltată. În biserică decența este obligatorie. E valabil și pentru mireasă!
  7. Optează pentru imprimeuri delicate sau pasteluri: somon, galben pai sau lămâie, azuriu, verde mentă sau levănțică, albastru, dacă nunta este în aer liber sau în timpul zilei.
  8. Ținută elegantă seara. Chiar dacă seara îți poți permite extravaganțe, nu exagera! Poți purta o rochie fără mâneci, sandale în barete sau pantofi decupați.
  9. Acordă atenția și coafurii! Un păr nearanjat va strica toată ținuta. Coafura nu trebuie să fie rigidă. Poți opta pentru bucle lejere sau o altă coafură care să reziste toată seara, indiferent de condițiile meteo. O vei alege în funcție de caracteristicile părului tău.
  10. Informează-te pe cât posibil cum se vor îmbrăca ceilalți invitați. Mirii te pt ajuta cu tematica nunții și regulile pe care le-au impus cu acest prilej. În fond este petrecerea lor!

 

Pentru el

  • Alege un costum mai închis la culoare: negru, bleumarin sau gri-închis, cu care nu vei da greș. Sacoul trebuie să fie bine încadrat pe umeri, să fie confortabil și să permită purtarea cămășii și a vestei pe dedesubt. Vei marca talia sacoului închizându-te la nasturele de sus, dacă sunt 2 și la cel din mijloc dacă sunt 3 nasturi. Ca lungime sacoul trebuie să acopere fesele. Mânecile nu trebuie să fie mai lungi decât manșeta cămășii, ca să se vadă butonii.
  • Cămașa este bazică, albă sau colorată discret. Dar, perfect curată și călcată. Dacă nu reușești du-o la curățătorie.
  • Pantofii eleganți, din piele naturală. Preferabil închiși la culoare, asortați cu costumul și cât mai bine îngrijiți, dacă nu chiar noi. Cei negri merg la orice costum.
  • Cravata trebuie să aibă o anumită lungime. Vârful cravatei trebuie să ajungă în dreptul curelei de la panatloni. Nodul mai discret, alungit și ușor de făcut. Vara se poartă cravate din mătase sau bumbac, iar iarna, în funcție de costum, din lână sau cașmir.
  • Butonii dau ținutei tale un plus de individualitate și întregesc linia cămășii și a costumului. Alege o pereche de butoni adaptați culorii costumului, de preferat din aur sau argint.

 
 

Urmărește-ne pe Google News