Medicul veterinar Ruxandra Petrică, de la clinica veterinară „Blue Horse” din Popești Leordeni, oferă câteva sfaturi pentru a ne ajuta animalele în această perioadă. 

În primul rând, hidratarea, ca şi în cazul oamenilor, este esenţială, spune medicul. Trebuie să ne asigurăm ca bolul animalelor noastre este curat și plin în permanenţă. 

Petrică recomandă să avem grijă şi atunci când ne plimbăm animalele. „Obligatoriu să iasă afară doar în perioadele mai răcoroase, adică până în ora 10 și după ora 19-20, când este mai suportabilă temperatura”, explică aceasta.

De asemenea, mai spune medicul veterinar, stăpânul ar trebui să testeze temperatura asfaltului cu mâna înainte ca patrupedul să fie scos din casă. Se poate aplica un unguent special pe lăbuţele animalului înainte de plimbare, ca acestea să nu se ardă sau crape din cauza asfaltului încins. Astfel de unguente se găsesc în majoritatea magazinelor și farmaciilor veterinare.

Există și saltele create special pentru animale, care conţin un gel de răcire și ajute în perioadele de căldură excesivă. Medicul veterinar nu recomandă ca animalele să stea prea mult în curentul aerului condiţionat, „cum nici pentru noi nu e recomandat”, saltelele de răcire fiind o variantă mai bună. 

Urmărește-ne pe Google News