Vom trece azi in revista cateva din masurile accesibile de recapatare a energiei. Poate si pentru ca este sfarsit de an si suntem presati sa rezolvam numeroase probleme, urgente si importante, multi dintre dv. se simt fara energie, ajung acasa vlaguiti si nu mai au putere nici sa-si mai indeplineasca indatoririle casnice.

Regulile dietetice principale constau in recomandarea unui mic dejun consistent, bogat in glucide si proteine furnizoare de energie si o cina usoara, relaxanta, urmata de un ceai calmant.

Specialistii sustin si ca cei care practica cu regularitate sportul, gimnastica, mai ales in aer liber, indiferent de temperatura de afara (cu imbracaminte adecvata, bineinteles) nu au astfel de “caderi”, ci isi mentin un bun tonus fizic si psihic. De fapt, prin miscare si sport se realizeaza oxigenarea completa a tuturor tesuturilor si organelor, mai ales a creierului, inimii, ficatului, deci persoana respectiva are putere  de munca si buna dispozitie, indiferent de stresul fizic la care este supusa.

De asemenea, respirarea aerului curat are puterea reenergizarii organismului. In aerul curat exista ioni negativi care, practic, ne reincarca bateriile energetice.

Adeptii medicinei orientale sustin ca la cei surmenati energia vitala nu este repartizata uniform la nivelul chakrelor. Acestea se afla in dreptul unor organe-cheie: epifiza, hipofiza, tiroida, timusul, pancreasul, glandele sexuale si suprarenale. O reincarcare a acestor puncte si redistribuirea energiei se obtine prin practicarea gimnasticii yoga, a unor diverse tehnici de respiratie, sub indrumarea unui instructor, prin reflexoterapie si acupunctura. Chiar si unele vitamine si suplimente – de ginko-biloba, gingseng, polen, propolis si miere – au capacitatea de a ajuta organismul nostru sa-si recapete energia si echilibrul.

De asemenea, consumul regulat de apa –  din ora in ora, de exemplu – in cantitati mici, are acelasi efect revigorant, ajutand sangele sa transporte mai usor reziduurile metabolizate

Cele mai frecvente greseli

Unii se simt fara energie din punct de vedere fizic, altii psihic. Greseli frecvente in aceste situatii sunt insa fumatul, consumul cafeinei – din cafea, cola etc. sau a altor substante  energizante – teina, taurina ori dulciuri concentrate – ciocolata. Ca sa nu mai vorbim de alcool. Acestea “fura” si mai multa energie, accentuand dezechilibrul.

 
 

Urmărește-ne pe Google News