Ucraina a filmat o demonstrație a modului cum execută misiuni câinele robot botezat Bad One. Robotul are picioare scurte și se ridică, se ghemuiește, sare și alergă, fiind ghidat dintr-o telecomandă de un operator.

Derivat dintr-un model disponibil în comerţ, acest robot există şi într-o versiune mai sofisticată, „BAD Two”, care nu poate fi arătată, din motive de securitate.

Roboții pot să inspecteze tranşee inamice sau interiorul unor clădiri, în zone de luptă, cu ajutorul camerelor termice. „Avem soldaţi trimişi în misiuni de recunoaştere”, care sunt „de obicei, oameni foarte antrenaţi, foarte experimentaţi”, dar care sunt „expuşi riscurilor în permanenţă”, a spus Iuri, operatorul robotului din filmare.

În imagini sunt prezentate inclusiv cadre cu ceea ce „vede” câinele robot atunci când este în misiune. În același timp, operatorul lui spune că sunt deja desfășurați astfel de roboți pe front, dar nu poate spune în ce zone și nici numărul lor.

Prețul unuia e de câteva mii de dolari și Iuri mai adaugă faptul că pentru o misiune îndeplinită de noii roboți ar fi fost nevoie de tehnologie scumpă și trei până la cinci militari.

Urmărește-ne pe Google News